Bruidsvlucht……

Was gisteravond met mijn filmclubje naar “Bride Flight”. Het is een mooie film waar over nagepraat kan worden en dat hebben we dan ook gedaan. We waren met tien vrouwen, van wie sommigen het boek gelezen hadden en bang waren dat de film zou tegenvallen. Dat is niet zo. Ik las ergens, dat het scenario er eerder was dan het boek. Eigenlijk dus een boek naar aanleiding van een nog te maken film. Dat is weer eens iets anders.

In recensies werd nogal eens de nadruk gelegd op het feit dat het een vróuwenfilm zou zijn. Het woord keukenmeidenromantiek is zelfs gevallen. Een perfecte film voor een Ladies Night, werd er geroepen. Inderdaad gaat de film over de liefde. Tussen mannen en vrouwen, maar ook tussen moeders en kinderen. En daar hebben bij mijn weten mannen toch ook een aandeel in. Hoe worden vrouwen anders moeders, nietwaar? Maar inderdaad, er zaten gisteravond weinig mannen in de zaal. Tja, het is geen Rambofilm, hoewel er nog een best robbertje vechten in voorkomt. Om een vrouw ja, en dát is natuurlijk wel weer romantisch!

Er wordt overal wel veel ophef gemaakt van het feit dat Rutger Hauer meedoet. En dat vind ik nou weer overtrokken, moet ik zeggen. Het is een goeie acteur, zonder meer, maar zijn aandeel is klein en vooral ligt ie dood te wezen. Dat lijkt me trouwens nog moeilijk genoeg. Verder is er geweldig gecast. De personages in jonge en oude uitvoering zijn erg goed uitgezocht en er wordt goed geacteerd. En wat is Nieuw Zeeland ’n mooi land! Daar speelt het verhaal zich af en er is ter plaatse al een website die adverteert met een tour langs de filmlocaties. De marketing klopt dus ook aan alle kanten van de aardbol.

Nou ja, ik heb gewoon genoten, ‘keukenmeid’ vind ik een uitgestorven woord, maar de romantiek houden we er nog maar ’n poosje in. Daar helpt “Bride Flight” wel bij……!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)