Chinese maten……

Hoi! Ben ik weer, ’t is weer over. En ik heb meteen al een “geleend” prietpraatje, niet van eigen komaf dus. Maar wel een met ’n heel verhaal.

Onze klaverjasvrienden hebben Chinese kleinkinderen, die inmiddels Toby en Yara heten. Als nog niet (priet)praters naar Nederland gekomen, maar ondertussen kunnen ze d’r wat van! Zij en hun ouders zijn fans van de band “Pater Moeskroen”. Ik heb wel even moeten googlen om te ontdekken wie dat precies zijn, maar die band had een “groet-en ontmoetdag” (en zie je nou wel, dat dat heus niet altijd “greet and meet” hoeft te heten!) en daar is de familie heen geweest.

Ter verhoging van de feestvreugde en ook omdat de fanclub dat had gevraagd, maakte hun moeder T-shirts voor de kinderen met ’n tekstregel van een van de liedjes van de band. Volgens de kenners een stemmig lied over een begrafenis met als laatste regel : “Maar waarom reed daarachter nu dat rode autootje met die luid zingende Chinees?”. Met twee van die Chinese koppies daarboven natuurlijk zeer toepasselijk en ze staan dan ook op de fotosite van de fanclub!

Toen de shirtjes klaar waren hingen ze op een hangertje naast elkaar aan de muur (zie foto) en zei Yara: “Hé, Toby’s T-shirt is aan de onderkant groter dan die van mij! Maar…. Toby is toch aan de bóvenkant groter dan ik?”.

We vonden ‘m leuk, deze prietpraat van vreemde komaf……!

3 reacties op “Chinese maten……

  1. Sandra

    oktober 6, 2008 at 7:28pm

    Pater Moeskroen komt uit Amersfoort :-))
    (okee, er woont 1 pater in Brabant)

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)