Het mag geen naam hebben………..

Op www.kenteken.nl schijnt het een fluitje van een cent te zijn om na te gaan wat die ouwe brik van je buurman nou nog waard is. Als je dat zou willen weten dan. Kun je zó opvragen. Hoef je geen politieagent voor te zijn of zo. Nou weet je toevallig ook nog hoe je buurman heet dus welk voertuig bij hem hoort. Maar van het autoverkeer dat gewoon door je straat rijdt weet je doorgaans niet wie de chauffeur is. En zo hoort het ook, privacy voor alles.

Maar nu kreeg ik via de post van een garage hier in de buurt, die ik niet ken en waar ik nog nooit ben geweest, mijn bloedeigen kentekenplaat door de brievenbus geschoven. Weliswaar van karton, maar ’t was ‘m precies, hoor! Zelfde nummer, zelfde formaat. Op de achterkant stond mijn naam en adres vermeld en de brandmelding dat ik als de wiedeweerga moest zorgen dat mijn vervoermiddel vóór 6 november APK gekeurd werd. En dat wilde die garage dan wel voor me doen want daar waren ze heel goed in. We wisten het al van die APK-verplichting en ik ben heel braaf en gezagsgetrouw dus we hadden al een afspraak met de dealergarage. Het komt dus helemaal goed met die keuring en we hebben die reclamegarage helemaal niet nodig.

Dat het opvragen van kentekens niet meer is voorbehouden aan de politie en dat Jan en Alleman dat zomaar kan doen, dat kan z’n nut hebben natuurlijk. Dat je weet hoe oud ’n auto precies is, zodat je de dagwaarde kunt inschatten als je ‘m zou willen kopen. Maar dat aan die informatie de naam van de eigenaar gekoppeld zit en dat die gebruikt kan worden voor reclamedoeleinden, dat vind ik raar. Zou de Rijksdienst van het Wegverkeer daar een bijverdienste aan hebben? Als dat zo is word ik maar es ’n beetje minder gezagsgetrouw. Laat ik ‘m lekker keuren op zéven november of misschien wel de áchtste of pas in december……….!

2 reacties op “Het mag geen naam hebben………..

  1. Irene

    oktober 23, 2008 at 10:38pm

    Nounou, is dat niet wat wild? Maar dan ben je wel vast voorbereid op de toekomst. In Finland kun je door een code in te tikken op je mobieltje toegestuurd krijgen hoeveel je buurman aan inkomstenbelasting betaalt. Vinden ze daar normaal. Die kant gaat het op hoor.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)