Feestartikelenwinkel…….

‘k Heb alweer iets te melden over de C1000, zeg! Er is er namelijk een op het Buikslotermeerplein, die het al sinds de zomer voor elkaar krijgt bij het stadsdeel Amsterdam-Noord om bijna elke zondag geopend te mogen zijn.Hoe doen ze dat? Nou, de eigenaar claimt voor zowat elke zondag een “feestdag” om z’n winkel open te houden.

Is het niet ter gelegenheid van de Braziliaanse Onafhankelijkheidsdag

dan is het wel de Tsjechische Johannes Husdag. Hij verzint ze waar je bij zit. Open rond Sinterklaas en Kerst dat was niks bijzonders, maar je hebt nog het Suikerfeest en volgende maand op 2 november is het Allerzielen, de week daarna is het vanwege de Nationale Vleeswarenbeurs. En op 16 november is het de Dag van de Verdraagzaamheid, nou als je dan niet open mag is dat wel érg onverdraagzaam! Eigenlijk is het wel heel creatief, listig en slim verzonnen allemaal. En dat vond de Stadsdeelraad zeker ook. Die willen wel leven in de brouwerij. Maar de winkeliersverenigingen in Noord hebben d’r genoeg van. Die zien nogal wat omzet weglekken. Ze stappen naar de rechter. ” Er wordt oneigenlijk gebruik gemaakt van de ontheffingsmogelijkheden”, zegt hun advocaat.

Ik schreef al eens over hoe de zondagsopening hier in Apeldoorn de gemoederen bezig houdt. En dan gaat het over een opening van een paar uurtjes van 4 tot 8 en niks feestelijks, hoor! Gewoon saai gedram met wat handtekeningen om op zondag je boodschappen te kunnen halen. Dan doen ze dat daar in Noord toch leuker, vind ik. Ze hebben d’r ook meer nationaliteiten natuurlijk, dan valt er altijd wel iéts te vieren. Maar die C1000-eigenaar vind ik een grapjas, zonder meer……!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)