Onderzoeksresultaten……

Wat ze al niet ‘onderzoeken’ tegenwoordig, zeg! Je wordt doodgegooid met de uitkomsten van de meest vreemde onderzoeken. Waarvan het merendeel mij eigenlijk niet zo interesseert. Wat kan het mij schelen of mijn borsten krimpen van meer dan drie koppen koffie per dag. Dat hebben ze namelijk in Zweden vastgesteld. Als dat waar was zou ik al niks meer van mijn bos hout over moeten hebben, want ik ben een stevige gebruiker, zal ik maar zeggen. En niets is minder waar.

Verder las ik dat vrouwen die hun haar laten blonderen daarna meer zelfvertrouwen hebben. Is ook degelijk onderzocht. Zou dat met blondines die zich laten bruineren dan anders zijn? Die zullen zich daarna toch ook beter voelen, anders zouden ze ’t wel laten. Raar onderzoek dus.

Ik hou erg van de kleur rood. Niet zozeer als haarkleur, hoewel ik ’t leuk vind dat niemand er meer mee geplaagd wordt. Er is veel rood haar dat niet van nature zo is maar helemaal expres. Ik herinner me van de lagere school wel kinderen die het niet makkelijk hadden door hun rode haar. En als je daarbij nog een brilletje nodig had, was je helemaal in de aap gelogeerd.

Nee, gewoon helder klaprozenrood, dat vind ik mooi. Ik had vroeger rode rokken, schoenen, jassen, truien, nou ja, van alles eigenlijk. Dat is ’n beetje over, want voor alles is een tijd. Van het onderzoek dat ze nu gepubliceerd hebben over dat een vrouw rode kleding moet dragen als ze de aandacht wil trekken van mannen, nou daar keek ik wel van op, hoor! Destijds nóóit iets van gemerkt. Mannen zouden ook meer geld uitgeven tijdens een afspraakje met een vrouw in het rood. Stom, komen ze zelf in het rood. Nou ja, ook nóóit iets van gemerkt van die vrijgevigheid.

Een en ander schijnt te maken te hebben met apengedrag, onze afstamming dus. Apenmannen reageren op de rode achtersteven van hun vrouwtjes. Tja, dan hoef je de stad niet in om een nieuwe rooie jurk te kopen, dat is maar mooi makkelijk. Ik hou het er maar op, dat toch de inhoud van een rood kledingstuk het meer bepaalt. En dan vooral de inhoud van zo’n blond hoofd met zelfvertrouwen…….

5 reacties op “Onderzoeksresultaten……

 1. karin

  november 1, 2008 at 9:19pm

  Toevallig stond er vandaag nog een onderzoekje in de krant: Ford- en Suzukirijders zijn, krijgen het minst aantal boetes. Dat moet je toch deugd doen.

 2. els

  november 2, 2008 at 1:30am

  Niels had er vanmorgen weer een op de mat. Voor 9 km te hard. Maar ja, die rijdt Audi…

 3. Irene

  november 2, 2008 at 2:38pm

  Slimmerik. Natuurlijk werkt dat alleen bij vrouwen wier echtgenoot niet blind is.
  En wie zei daar wat over Audi’s? Dat hangt er maar van af wie er rijdt hoor.

 4. els

  november 2, 2008 at 5:42pm

  @Irene: Mijn rode periode begon al ver voor de tijd dat mijn echtgenoot in beeld kwam, hoor! En mijn Audi-rijdende zoon Niels houdt van opschieten en dat kan met dat merk, zegt ie. Hij heeft dus meer bekeuringen dan ik in mijn Ford. Maar hij heeft ook meer zakelijke afspraken en meestal meer haast ook!Eigenlijk heeft ’t merk er dus niks mee te maken.:-)

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)