Scheve schaats….

Mart Smeets en Ria Visser zaten vandaag bij de nationale schaatskampioenschappen in Heerenveen. Ze weten allebei best waar ze het over hebben, maar Ria net eventjes wat meer omdat ze het zelf heeft gedaan, dat schaatsen.

In het roddelcircuit deed een poosje geleden het gerucht de ronde, dat die twee iets met elkaar gehad zouden hebben. Of dat waar is kan me niet schelen, doet er ook niet toe. Maar volgens mij heeft Mart dat verhaal nog steeds in z’n achterhoofd. Hij doet, terwijl zij heel serieus analyses geeft van hoe de ritten verlopen en hoe rijders zich voelen als er gewonnen of verloren wordt, want dat weet ze, zogenaamd grappig en vlotjes, zoals een man dat soms doet als ie tegenover een leuke vrouw zit. Want dat vind ik haar echt wel. Twintig jaar geleden kwam Mart daar misschien nog mee weg, maar nu niet meer. Hij is een zestiger. Hij vond het ook koud in de Thialfhal. Dat krijg je als je ouder wordt, dan wordt het tijd voor een borstrok.

De limit van grappigheid was voor mij wel weer, dat hij over de gisteren zo fantastisch presterende Thijsje Oenema uit Joure ( derde op de 500 meter bij de vrouwen) zei, dat haar naam op zijn lachspieren werkte. De zak. Omdat ik zo’n opmerking op televisie ten overstaan van de hele natie ongelooflijk lullig vind zou ik willen zeggen: dat heb ik nou altijd bij de naam Mart Smeets……

2 reacties op “Scheve schaats….

 1. CasaSpider

  november 2, 2008 at 9:37am

  Ondanks zijn kennis en kwaliteiten ben ik (ook) geen fan van Mart. Hoe komt dat?
  Mijn theorie is dat mensen die niet of nauwelijks gecorrigeerd worden zich tot steeds onaangenamere en arrogantere individuen ontwikkelen. Men ziet het bij politici (Kohl, Berlusconi) maar ook Mart Smeets heeft hier last van. Vroeger luisterde ik met kromme tenen hoe hij Jean Nelissen continu feitelijk voor schut zette door hem in de rede te vallen etc.
  Over Ria Visser zijn we het helemaal eens, ze ziet er trouwens tegenwoordig veel vrouwelijker uit dan vroeger…

 2. MennoNicolai

  november 5, 2008 at 12:43am

  Al weer een flink aantal jaren geleden erkende Ria Visser voor de televisie dat ze zich inderdaad als jonge schaatster had onderworpen aan de lusten van Mart (ze formuleerde dat heel anders). Zelfs de ondervrager kreeg van dat antwoord een kleurtje …

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)