Leuk voor later….

Iemand van ons voormalige werk had wat foto’s nodig van een collega, die vanwege pensioen een eind maakt aan zijn werkleven. Ze gaan ‘m met toeters en bellen uitluiden, vandaar dat er nogal wat gefabriekt moet worden aan een afscheidsalbum of zo. Omdat het, hoewel hij natuurlijk jonger is, ook ónze collega was ooit, vermoedde men dat wij nog wel in het bezit zouden zijn van wat actiefoto’s waarop hij te zien is. Dan ga je dus je hele papieren fotobestand eens even door en aangezien dat allemaal van voor het computertijdperk is, was dat nog een heel karwei. Maar we hebben hem gevonden en ze kunnen er, denk ik, scannend en fotoshoppend wel wat mee.

De boel doorspittend bedacht ik me, dat wij wel dénken, dat we helemaal niet zo veel met vakantie zijn geweest, onszelf niet als ‘big spenders’ beschouwen in ieder geval, maar dat dat best mee viel. Of tégen, net hoe je ’t bekijkt. Ik ben zo verschrikkelijk veel vakantiefoto’s tegengekomen, onvoorstelbaar.

We zijn erg eenvoudig begonnen destijds, onze eerste vakantie als getrouwd stel. In een piepklein houten vakantiehuisje bij mensen in de tuin in Bergen aan Zee. Toch kan ik me die vakantie nog heel goed herinneren, want de Dutch Swing College Band speelde in een hotel daar. Geld om bij dat dure hotel naar binnen te gaan hadden we niet, maar we stonden buiten bij het raam vlak achter de band en hoorden het beter dan mensen die binnen achteraan stonden. De drummer zette met ’n knipoog zelfs speciaal voor ons het raam op een kier! De naam van die drummer weet ik ook nog: Louis De Lussanet. En het was geweldig! Maar goed, er zijn natuurlijk ook foto’s van de kaasmarkt in Alkmaar en de nodige zee- en duingezichten. En ach gossie…. zo jóng als we toen waren, in zwart-wit……

Nou, in de jaren daarna kamperen met één, twee, drie, vier kinderen. We gingen naar Drente, Brabant, Limburg, naar Frankrijk, naar Duitsland en ook wel eens nergens heen. Maar dan zijn er leuke foto’s van de achtertuin en de kinderboerderij. We gingen later naar Slowakije, naar Zwitserland, naar Engeland en naar Engeland en ook nog naar Engeland. Kortom: we zijn niks tekort gekomen aan vakantie aan de foto’s te zien.

Ik heb ook weer heel veel foto’s gevonden van onze werkzame jaren, waarin we veel activiteiten hadden met onze cliënten, die toen nog revalidanten heetten. We maakten ook veel succesvolle cabaretprogramma’s om de werkdruk de baas te blijven en je gram kwijt te kunnen, een uitstekende manier trouwens, kan ik iedereen aanraden. Scheelt je vele ritjes naar het Binnenhof.

Nou ja, leuk om die foto’s allemaal weer te zien. Alleen moet je er niet bij op de rand van je bed gaan zitten, want dat is erg vermoeiend. Maar de boekenkasten met de albums staan nou eenmaal op onze kamer. Ergens is fotoalbums zo bekijken leuker dan op de computer, maar je wordt er dus moe van.

Maar kinderen, ik beloof jullie een leuke erfenis. Nee geen geld, maar foto’s! Goud waard zijn ze en je bent er úren zoet mee. Je mag ze trouwens ook wel eerder komen kijken, hoor…………

3 reacties op “Leuk voor later….

 1. karin

  november 19, 2008 at 7:17pm

  zelfs ik heb foto’s in mijn albums zitten van jullie cabaretvoorstellingen en dergelijke.

 2. MennoNicolai

  november 19, 2008 at 9:41pm

  Dat was de tijd van Peter Schilperoort (clt), Wybe Buma (trp), Wim Kolstee (trb), Bob van Oven (bss) en Adri Ligtvelt (?)(bjo). Zomaar uit mijn hoofd …

 3. els

  november 20, 2008 at 1:33am

  @Menno: Precies! Alleen heette de banjolist Arie Ligthart. Je was in de buurt…

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)