Morgen wel weer over……..

‘k Ben bang, dat ik een beetje wereldvreemd word. Dat komt, doordat ik er niet veel meer van begrijp. Nee, nee, er zit geen dementie of Alzheimer aan te komen, hoor, het is een ander soort vervreemding. Bevreemding eigenlijk en meer in de normen-en waardensfeer, denk ik.

Ik snap namelijk niet, om maar eens een voorbeeld te noemen, waarom zo’n man als die schrijver Klinkhamer wordt geïnterviewd alsof hij een held is. Die man heeft toevallig wel zijn vrouw vermoord, hoor, en haar in zijn achtertuin begraven! En nu is het een BN-er. Zo’n man moet je toch doodzwijgen? En die bankman dan, Nick Leeson, die voor zoveel miljard zijn bank om zeep hielp, een jongensboekenheld is ie. En als je, als zeventienjarige, je dorpsgenoot doodslaat met ’n hamer, mag je na een aantal jaren weer met een schone lei beginnen, want ach, je bent nog zo jong.

In Frankrijk maakt een zanger, die zijn vriendin heeft gedood in een “huiselijk” conflict, slechts ’n paar jaar nadien, een nota bene maatschappijkritische cd, die waarschijnlijk vanwege de criminele achtergrond van de artiest nog als een trein verkoopt ook. Hoe dúrft ie en hoe durft zo’n platenmaatschappij! Die ziet alleen maar geld natuurlijk. In Den Haag runde een knul van 15 jaar een escortbureau voor volwassen mannen met meisjes van zijn eigen leeftijd. Alle kans, dat zo’n joch veroordeeld wordt volgens het kinderstrafrecht. Terwijl hij een zeer volwassen delict pleegt.

Nou kijk, en dáár begrijp ik dus allemaal niks van. Moet je zulke dingen dan maar als behorend bij deze tijd beschouwen en denken: het zal wel? Maar als je nou kleinkinderen hebt, die in zo’n norm-en vormloze wereld groot moeten worden? Ja, sorry hoor, ik heb zeker een zwartgallige dag vandaag. En nou is Herman Tsjuiphof ook nog dood…….

5 reacties op “Morgen wel weer over……..

 1. karin

  november 22, 2008 at 9:27pm

  ik denk altijd maar: ’t zal je kind maar wezen

 2. jan

  november 23, 2008 at 7:20pm

  In de journalistiek zeggen wij dan: die verhalen worden gevreten, waarmee gezegd wil zijn dat ze goed zijn voor de kijk-, luister- en oplagecijfers. Ik heb er wel een oordeel over, maar een mens bevuilt z’n eigen nest natuurlijk niet.

 3. Smile

  november 23, 2008 at 9:39pm

  Ik las het, van die zanger. Ik hoorde laatst dat nummer weer op de radio – ik draai het zelf niet meer om die reden – en moest er meteen aan denken. Hun muziek is voor mij onlosmakelijk gekoppeld aan de daad van de zanger. Eeuwig zonde…

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)