Parkeerprobleem……

We hadden ’t er vanmorgen, toen we met wat mensen aan de koffie zaten, over dat er soms wel eens raar wordt geparkeerd in een straat. Half op de stoep of ook wel es helemáál op de stoep. Toen wist mijn man nog een aardig verhaal uit de tijd dat hij vanuit Bussum, waar we toen woonden, per trein naar zijn werk in Amersfoort reisde.

Het laatste stuk naar z’n kantoor liep hij dan met behulp van zijn blindenstok. Dat ging altijd zonder problemen, want hij kende de weg en de weg kende hem. Tot het op een dag erg slecht weer was en hij tegen wind en regen in, ietwat voorovergebogen, over het trottoir onderweg was langs de bekende route.

Waar mensen aan het verhuizen waren en daartoe de verhuiswagen, vanwege het slechte weer dicht bij het huis, op de stoep hadden gezet. De laadklep schuin naar beneden als ‘oprit’ en onze blinde voetganger dacht wel : “Gôh, wat is Amersfoort ineens heuvelachtig geworden….en zo droog ook!”, maar ondertussen liep hij regelrecht de verhuiswagen in.

De verhuizer was er snel bij en riep:”Hé, als je niet mee wil naar Bunnik, moet je d’r wel effe uitkomen!”. Het was lachen natuurlijk en het was nadien een leuk blindenmopje. En van zoiets heb je echt járen plezier, hoor……

1 reactie op “Parkeerprobleem……

  1. jan

    december 30, 2008 at 7:13pm

    Dit is inderdaad slapstick. In ieder geval leuker dan een overbuurman die vorige week mijn vrouw uitschold omdat hij zich al jaren aan haar parkeergedrag ergert. Ze dient namelijk anderhalve meter ruimte vrij te laten achter zijn auto omdat hij anders niet kan uitparkeren.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)