Proost…..?

Zoals bekend ligt Apeldoorn niet aan zee. Misschien komt dat nog als de aarde maar genoeg wil opwarmen, maar tot op heden zitten we droog. Toch willen we graag meedoen. Waarmee? Nou, met een duik in iets kouds op nieuwjaarsdag om een frisse start van het nieuwe jaar te onderstrepen.

Dat had uiteraard in het Uddelermeer gekund of op Bussloo of desnoods in het Apeldoorns Kanaal, dan hoef je niet zo ver weg met je zwembroek. Maar nee, ze hebben hier bedacht dat ze een bassin gaan vullen in de Kapelstraat. Met zesduizend liter koud bier. Je hebt een trapje nodig om de duik daarin te kunnen nemen, want de rand is zo’n twee meter hoog en vanwege de alcoholwet zal er ook wel een leeftijdslimiet zijn. Daar heb je aan zee geen last van.

Toch zou ik maar geen slok nemen als ik ‘duiker’ was, want ten eerste weet je niet of iedereen wel onder de douche is geweest en ten tweede heb ik nergens het merk bier kunnen achterhalen. Het kan wel de verschrikkelijkste bocht zijn dus. En zo niet, dan heeft men hier in huis slechts één commentaar: “Zónde…..!”

1 reactie op “Proost…..?

  1. Gijs

    december 27, 2008 at 11:10pm

    1 april is wel heeeeeel laat dit jaar / vroeg volgend jaar.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)