Sinterkerst……

Nou, ons toneelstukje liep gisteravond vlekkeloos, hoor! Het feest is weer voorbij en sinterklaas has left the building, zullen we maar zeggen. Het was gezellig. Maar mijn dochter voorspelde dat haar kerstboom er dit weekend zal staan. Ze kon niet wachten. Ik ben dus bang, dat ik haar vreselijk heb besmet met mijn kerstvirus.

Toch las ik zelf, denk ik, nog even een kleine pauze in tussen de twee evenementen van deze decembermaand. Hoewel, er was vandaag in de supermarkt al vrijwel niks sinterklazerigs meer te krijgen, hoor. De macht is al weken overgenomen door de kerstkransjes.

Maar onze boterletter S is nog helemaal niet op en in de kast ligt nog een taaipop op slachting te wachten. Ook zijn er nog chocoladeletters die moeten sneuvelen. Pas als dat allemaal gebeurd is, dán ga ik kerststerren (poinsettia’s) kopen.Mooie rode en wie weet ook nog witte. En dan ga ik kijken of er nog versiering bij moet komen en of de kerstboom een beetje netjes uit de vuilniszak wil komen.

Ja, oké, je hebt hele mooie opbergtassen voor kunstkerstbomen, maar de onze heeft ’t nogal slecht getroffen met ons en zit ruim elf maanden van het jaar in een vuilniszak. Maar als ie daar eenmaal uit is, nou dan doe ik er echt alles aan om ‘m mooi te maken en te laten stralen. En ik straal vrolijk met ‘m mee, want oh, oh, oh, wat vind ik die kerstweken toch leuk en gezellig!

We hadden vroeger een kennis, die geen afscheid kon nemen van kerstmis als die voorbij was. Kerstverlichting, de ballen, de takken en de rest van de kerstprullaria, het bleef staan en hangen tot ver in april. Dan ruimde ze het pas op, veegde de dennennaalden van de plinten en onder de kasten vandaan en ging zich aan de zomer wijden.

Zo raar is het bij ons in de familie niet, hoor. Begin januari beginnen we toch wel weer te verlangen naar een beetje ruimte in de kamer, een beetje licht en de lénte! Dan willen we weer sneeuwklokjes zien en zo. Maar die donkere dagen voor kerstmis zijn aan ons allen zeer besteed, hoor! Dus, toedeloe, Sint! Tot volgend jaar maar weer……..!

2 reacties op “Sinterkerst……

  1. Hansje

    december 11, 2008 at 9:37pm

    Ik vind ’t héérlijk, allemaal! Zodra de Sint vertrokken is, werp ik me op de kerstversiering. Vooral héél veel lichtjes en kaarsjes. De boom staat al, de ramen hangen vol lampjes en de kaarsjes branden weer. Tot 6 januari, dan ga ik weer gewóón doen. 🙂

  2. els

    december 12, 2008 at 1:08am

    Ik vind je boom heel mooi, Hansje! Blauw, turquoise, wit, prachtig!Ik ben erg gehecht aan mijn rode kerstballen, aangevuld met wit en zilver en ook héél veel lichtjes. Dit weekend zal onze boom er ook staan. Ik vind trouwens dat we nú al gewoon doen, hoor! Wie deze tijd niet leuk vind, mist veel!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)