Een goede buur……

…….is beter dan een verre vriend. Daar heb je in praktische zin inderdaad vaak meer aan. Want net als wij hebben onze dochter en schoonzoon een prima band met hun naaste buren. Dat klikte vanaf het begin van hun buurschap, jaren geleden. Ze hebben sleutels van elkaars huis, voor als er wat is en het is handig als er in vakanties post geraapt en planten gewaterd moeten worden.

We vieren vanavond het Sinterklaasfeest met de familie in het huis van onze dochter. Omdat er daar nog “gelovigen” zijn was het wat lastig met de cadeautjes. De verzameling daarvan moet nogal omzichtig geregeld worden. De buren zijn een paar dagen niet thuis dus zijn de tassen en zakken met de goede gaven van de Sint in de hal van het buurhuis gestald. Ik heb ons aandeel vanmorgen gedropt.

Er wordt een brief gefabriekt, die door de brievenbus van het “sinterklaashuis” zal worden geworpen door iemand, die rookt. Niet, dat ik het zo geweldig vind als iemand rookt, maar aangezien dat toch buiten gebeurt, is het nu even handig en komt ’t mooi uit.

In die brief zal dan staan, dat Sinterklaas zo klunzig is geweest om de spullen in het verkeerde huis af te leveren. De oen. En dan zal er ongetwijfeld een optocht volgen naar het in het donker gehulde buurhuis.

Wat je al niet verzint, hè? Als je Sinterklaas viert met kinderen kún je eigenlijk niet zonder buren. Er zullen vanavond heel wat op ramen en deuren bonzende buurmannen de klos zijn. Of buurvrouwen, dat kan ook. En die moeten dan maken dat ze wegkomen.Spannend, hoor……..!

1 reactie op “Een goede buur……

  1. Aukje

    december 5, 2008 at 6:25pm

    Of je moet op de boerderij wonen, zoals ik deed, verstopplaatsen te over!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)