Vlaams….

In de Belgische versie van “Man Bijt Hond” zagen we twee gemeentelijke milieumannetjes in knaloranje pakken, waarin ze dachten niet op te vallen achter de kale struiken van een plantsoen, die een verdacht vuilbakske in de gaten stonden te houden. Daarin dumpten onverlaten regelmatig “sluikstort”, vertelden ze ernstig. En eigenlijk hadden ze een heterdaadje nodig om dat voor de camera te bewijzen.

De straat zag er troosteloos uit, het miezerde, er was geen mens op straat en ze stonden daar maar verschrikkelijk te hopen, dat iemand de misdaad zou komen plegen. Niet dus. Het was gewoon zielig voor ze. En zulke plichtsgetrouwe Belgen zitten nou ook nog zonder regering. Alweer. Maar sluikstort vind ik ’n mooi woord. Dat hebben ze goed verzonnen……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)