Muziekfeest……

We waren dit weekend weer eens in Friesland. Dat had een reden, want onze oudste (schoon)zus en zwager waren 50 jaar getrouwd. Ze vierden dit zeer heugelijke feit op landgoed De Slotplaats in Bakkeveen, een mooie en gezellige locatie voor een familiefeest. Het weer was somber, maar de sfeer binnen was dat allerminst.

Ten eerst leuk om familieleden, die je bepaald niet elke dag ziet, weer te ontmoeten en te zien, dat het ze goed gaat. Je hoort over wat kwaaltjes natuurlijk, dat hoort er zo bij, maar dat is verder geen onderwerp van gesprek, want zo zit deze familie niet in elkaar. En dan de kleinkinderen, die alweer zo groot geworden zijn, dat ze soms hun verkering al meebrengen. Ongelooflijk, zo hard als dat gaat, dat groeien.

De zus van mijn man had gevraagd of ie z’n muziekinstrumenten wilde meebrengen, want er zouden muzikanten zijn als achtergrondje. Dat had hij natuurlijk gedaan, maar omdat je niets weet van het niveau en het genre van die mensen, is het afwachten of je zomaar mee kunt doen. Nou, dat ging perfect, hoor! Toetsenist Hans Visser en zangeres Ilse Spall zijn vaklui, naar wie het easy listenen is. En daarom paste mijn easy saxofoon-en klarinetspelertje er ook zo moeiteloos bij! Daar was ie best wel ’n beetje zenuwachtig over geweest, hoor, want het moet maar kloppen als je elkaar nog nooit gezien of gehoord hebt. Maar ook de muzikanten waren blij met ‘m.

Na dit gezellige feest logeerden we bij onze andere zus en zwager in Skasterlân en ook dat was weer eens leuk bijpraten. We zeggen wel eens, dat we “helemaal” naar Friesland zijn geweest, maar we waren na zegge en schrijve één uur en ’n kwartier weer thuis in Apeldoorn. Dus het mag wel weer es wat frequenter, dat familiecontact. Belangrijk, hoor, famielje én je spijkert je Fries weer eens bij…….

5 reacties op “Muziekfeest……

 1. Geert en Henny

  januari 20, 2009 at 3:14pm

  Dinsdagmiddag drie uur. Je bericht gelezen over het feestje van zaterdag. Leuke weergave van een middag die voor ons een onvergetelijke is geworden door onderandere de muzikale bijdrage van jou mannetje.

 2. els

  januari 20, 2009 at 6:59pm

  @Geert en Henny: Wij vonden het ook heel erg gezellig en óp naar het volgende jubileum! Hou 15 oktober 2011 maar alvast vrij voor ons!

 3. Menno Nicolai

  januari 20, 2009 at 8:00pm

  Hannie gaat elke twee weken een paar dagen naar haar 91-jarige moeder in Huissen. Da’s nog verder dan Apeldoorn! En je man mag hier ook best eens een versje komen spelen op zijn saxofoon (zelfs wel op de mijne, maak ik toch het mondstuk gewoon extra schoon van tevoren). Maar ja, dat zal wel weer te ver weg zijn …

 4. els

  januari 22, 2009 at 4:08pm

  @Menno: Jouke is erg gehecht aan z’n eigen mondstuk, maar verder voelt ie wel voor ’n jamsession!

 5. klaas en syb

  januari 27, 2009 at 1:48pm

  en of het leuk was vooral de beerenburg

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)