Voorschotje……

Voor wie januari en februari ook altijd zo lang vindt duren, net als ik, heb ik een leuk bericht, want in de schaapskooi van Loenen ( hier vlakbij) zijn zondagmorgen j.l. twee lammetjes geboren. Dat er nu al iets aan zat te komen was voor herder Roelof Brandsma geen verrassing, want zo’n man heeft ’n ervaren oog voor uitdijende schapen, maar dat ’t er meteen twéé waren vond ie wel mooi.

Volgens traditie krijgt het eerstgeboren lam in een nieuw jaar altijd een naam. Nu moest de herder er twee verzinnen, hoewel er altijd maar één het eerstgeboren is natuurlijk. Maar bij een tweeling maak je geen onderscheid, lijkt me. Ze hebben degelijke Hollandse namen gekregen: Jan en Piet. Genoemd naar twee trouwe vrijwilligers van de schaapskooi.

Op naar de sneeuwklokjes, de volgende stap richting lente……

1 reactie op “Voorschotje……

  1. Paul

    januari 28, 2009 at 7:02am

    Gaaf dat ze vernoemd zijn naar vrijwilligers. Die mogen inderdaad best in het zonnetje worden gezet.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)