Muizenissen……

Nu het zo frisjes is buiten hang ik voor de vogels van die vetbollen op. Officieel heten dat dan mezenbollen. Maar bij ons zijn het mezen-, mussen-, en ook muizenbollen! En over die muisjes maakt onze buurvrouw zich ernstig zorgen. Ze vreest een gigantische muizenplaag van de zomer.

En inderdaad hebben we wel wat veldmuisjes in de tuin ’s zomers en eigenlijk vind ik dat hartstikke leuk en het zijn er maar een paar. Afgelopen zomer niet meer dan twee. Maar ja, als die van verschillend geslacht zijn dan heb je er zomaar meer natuurlijk, want van incest of zo liggen die beesten niet wakker. Daar hebben de buren dus wel gelijk in.

Ik heb nu wel een dilemma, want ik wil geen onenigheid met onze buren. Zij hadden het al over rattenkruid, maar dat vind ik veel te eng voor de vogels in de tuin. Hoe krijg ik het voor elkaar dat de muizen ’n deurtje verder gaan, oei nee, dat lost het probleem niet op natuurlijk, integendeel zelfs, ik bedoel dus: een héleboel tuintjes verder gaan dan maar, dus gewoon vertrekken zonder dat ik ze hoef dood te maken?

De vogels niet meer voeren, maar ja, dan vertrekken die ook en dat wil ik nou juist niet. Nou, wat lusten vogels wél en muizen niet? Moeilijk, moeilijk,……..

5 reacties op “Muizenissen……

 1. Irene

  februari 3, 2009 at 8:44pm

  Benader het andersom. Wat lust vogels maar kan er niet bij omdat die te hoog zitten, en ook muizen? Antwoord: miauw!

 2. Hansje

  februari 3, 2009 at 10:26pm

  Hier is ’t al net zo. Behalve de vogels komen er regelmatig twee muisjes mee-eten. En zelfs (niet verder vertellen, hoor!) een ratje.
  Ik heb met ze afgesproken dat ik ze gedoog, zolang ze niet binnen komen. En tussen mij en de buren ligt een riviertje, dus ik kan dat gelukkig helemaal zelf beslissen. 🙂
  (Die kat is trouwens een goed idee! Een uil zou ook kunnen, maar die zijn wat lastiger te houden, geloof ik.)

 3. Paul

  februari 4, 2009 at 7:34am

  Ik heb een tijd lang een konijn buiten gehad. De muizen aten gewoon mee uit diens etensbak. Toen het konijn doodging waren de muizen binnen no time verdwenen. Zodra er geen eten meer is, zijn ze zo vertrokken.

 4. Smile

  februari 4, 2009 at 12:34pm

  En als je de bollen nu ophangt? Kunnen de muizen er dan ook nog bij?

 5. els

  februari 4, 2009 at 4:03pm

  @Irene en Hansje:Een miauw-beest zou ík wel leuk vinden en nuttig ook, maar ik ben bang dat ie dan niet alleen de muizen jaagt, maar ook de in het voorjaar aanwezige peutervogels. Wij hebben trouwens geen echt hoge bomen in de tuin. Het allerliefst zou ik Hansjes gedoogbeleid hanteren qua muis.
  @Paul: Zodra er geen eten meer is vertrekken mijn vogeltjes ook, ben ik bang!Alsnog gecondoleerd met je konijn trouwens.
  @Smile: Ik had ze aan haakjes aan de schutting hangen en daar kunnen ze inderdaad te makkelijk bij, die muisjes. En toen ik zo’n bolletje heel moeilijk, moeilijk aan een rozentak met fikse doornen er aan had gehangen, leek het wel een circusact, maar ze kwámen er bij. Hartstikke leuk om te zien bovendien!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)