Medische misser……?

‘k Moet nog even ’n verhaal vertellen, dat we hoorden, toen we laatst bij mijn Friese schoonzus en zwager logeerden. Mijn zwager Klaas had pas z’n ehbo-diploma gehaald, toen hij zag dat er een aanrijding had plaatsgevonden, waarbij een oudere vrouw ongelukkig ten val was gekomen met haar fiets. Als kersverse hulpverlener spoedde hij zich naar het slachtoffer. Hij zag, dat ze in ieder geval haar been had gebroken, want het bot stak akelig door mevrouws panty heen.

Maar er zat, op z’n hurken, een nóg snellere hulpverlener bij de vrouw, die ’n beetje aan het been van het slachtoffer zat te sjorren. En dat leek Klaas niet zo’n goed idee. Had ie geleerd op de cursus, zoiets moet je met rust laten.

“Hé eikel, (of ie dat nou precies zo gezegd heeft weet ik niet, hoor, maar iets dergelijks was zeker de bedoeling!) dat kun je zomaar niet doen!” En dat dan in het Fries, hè?
De man keek met ’n vernietigende blik op en zei: “Meneer, ik ben de dókter….”

1 reactie op “Medische misser……?

  1. jan

    februari 2, 2009 at 8:46pm

    En toch hoop ik dat klaas in de buurt is als mij iets overkomt. Ik hou niet van sjorrende doktors.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)