In de sporen van Darwin…….

Supermarktketen DekaMarkt heeft een aktie onder bovenstaande titel, waarbij ze nu eens geen voetbalplaatjes maar dierenplaatjes verstrekken bij de boodschappen. Een deel van de opbrengst van het boek, waar die plaatjes ingeplakt moeten worden, komt ten goede aan Artis.

De caissière wilde de mevrouw vóór ons bij de kassa een stickervel met de door haar verdiende dierenplaatjes overhandigen. Maar die keek of haar een oneerbaar voorstel werd gedaan en riep: “O, nee, daar doe ik niet aan mee! Maak daar maar iemand anders blij mee.” Geen aanhangster van de leer van Darwin, dat zag je zo. Ja sorry, maar sommige mensen zien er nou eenmaal heel christelijk uit. Wij kregen ze er dus extra bij, die plaatjes, wij blij natuurlijk en toen heb ik meteen maar het Darwinboek gekocht waar ze in moeten. Maar nou zitten er wel kleinkinderen van ons op een gezellige, actieve, christelijke buurtschool!

Nou, oma zal dan de Darwinplaatjes wel sparen en dan krijgen ze het boek wel als ze wat groter zijn, ter verbreding van hun inzicht. Voorlopig zal ik ze nog maar niet in de war brengen. Die kinderen van tegenwoordig hebben het al moeilijk genoeg……..

1 reactie op “In de sporen van Darwin…….

  1. karin

    maart 26, 2009 at 9:34am

    Wij hadden van de week ook een fijn groot christelijk gezin voor ons. Dus nu hebben we al 6 stickervellen!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)