Inspiratie……

‘k Las een interview met Midas Dekkers, die weer even ‘hot’ is vanwege een Piepklein boekje dat ie geschreven heeft. Nou vind ik ‘m een leuke man met een goed gevoel voor humor, dus van mij mag hij best wel weer even in de belangstelling. Gewoon een kwestie van marketing.

Maar hij heeft ook eens even uit de doeken gedaan waar hij eigenlijk zijn inspiratie vandaan haalt. Uit de aanwezigheid van een poes. Zonder zijn kat kan hij niet schrijven. Alle ‘echte’ schrijvers hebben een kat, zegt hij.

Omdat Harry Mulisch een hondenman is houdt hij niet van diens boeken. Dat vind ik dan wel weer wat ver gaan, hoor, maar het is wel opmerkelijk, dat erg veel van de webloggers, die ik lees en goed vind schrijven, katten hebben.

Als je geen kat hebt en het tรณch probeert heb je dus stom geluk als je iets uit je toetsenbord krijgt. Onze kat ligt begraven in onze achtertuin. Zou er nog een kansje zijn, dat zoiets helpt, denken jullie? Onze hond ligt een paar kilometer verderop gelukkig……..

3 reacties op “Inspiratie……

 1. Irene

  maart 8, 2009 at 4:54pm

  Mulisch een hondenman, dat verklaart alles. Dus daarom kan ik die zelfingenomen windb…. sorry, oude antipathie van me. Maar nu begrijp ik waarom ik hem al die jaren niet heb kunnen uitstaan. ๐Ÿ˜‰
  Ik hou overigens best van honden hoor, al zijn ze niet altijd zo schoon.

 2. Smile

  maart 8, 2009 at 9:14pm

  Okay. Ik/wij hebben geen kat en ook geen hond (meer) en gezien de bezoekerscijfers van mijn log behoor ik blijkbaar ook niet tot de categorie ‘stom gelukkigen’. Voorlopig houd ik het maar op parkiet en konijn. ๐Ÿ™‚

 3. els

  maart 10, 2009 at 5:24pm

  @Smile: Hartstikke inspirerende beesten, toch?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)