Made in Holland…..

‘k Zag een stukje van “Top Gear”, het Engelse autoprogramma. Waarschijnlijk een herhaling, want dat kun je altijd zien aan de koppen van de presentatoren die, als je dan weer es een nieuwe aflevering ziet, verouderd zijn, zoals het hoort. Waarom ik wel en zij niet. Gerechtigheid.

Ze hadden een demonstratie van de “Carver”. Dat is een door een Nederlander, ene Van den Brink, bedachte kantelende, zelfbalancerende driewieler, die het midden houdt tussen een motorfiets en een auto(otje). Het rijden met zo’n ding schijnt een heel bijzondere ervaring te zijn. Hij kan best hard en dat meekantelen in een bocht, alsof je op een motor zit, maar dan met je hele cabine, schijnt een heel apart gevoel te geven. Er was al iemand die zei, dat hij dacht bezig te zijn voor een vliegbrevet! Ik herinner me trouwens, dat ik in het programma “Jules Unlimited”, Menno Bentveld er wel eens mee heb zien rijden.

Nou ja, die Britten vonden het ook een geinig ding. Maar toen gingen ze er met z’n twee├źn in zitten. Richard Hammond is maar een klein manneke, maar Jeremy Clarkson, die achterin moest, bepaald niet. Ze zaten dus zeer krap achter elkaar, waarop Clarkson zei: “Dit voertuig is alleen geschikt voor landen waar het homohuwelijk is toegestaan……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)