Achter de pelargoniums……

Als je het eens ’n keertje heel erg warm of de zenuwen of de schrik om je hart wilt krijgen of zo, dan moet je, zoals ik vandaag deed, gewoon je portemonnee ergens laten liggen. Ik had het ongelofelijke geluk, dat ik nog zo ongeveer wist wáár.

We hadden namelijk onze jaarlijkse lading geraniums gehaald bij Intratuin voor de bloembakken langs het huis, want vanwege het mooie weer gaan we die maar weer in orde maken. En de kenners zeggen natuurlijk dat ’t pas na de IJsheiligen mag, maar daar trekken wij en de geraniums ons even niks van aan. Het weer is toch ook al mooier dan het volgens de weermannen zou moeten zijn. 13 graden is ‘ normaal’ en dat is het niet. Vandaar.

Op maandagmorgen naar de Intratuin is een heel goed idee. Het is er dan paradijselijk rustig. Weet je trouwens, dat geraniums eigenlijk pelargoniums heten? De Hollandse naam van geraniums is ‘ ooievaarsbek’ en die ziet er heel anders uit.

Het schijnt ergens wel familie te zijn, maar toch. Dus bejaarden zitten eigenlijk helemaal niet achter de geraniums, áls ze daar al zitten, want dat is maar zelden tegenwoordig, maar achter de pelargoniums. Dat bekt anders, dat is waar. Te deftig eigenlijk.

Nou ja, we hadden er daar dus 30 van, een kar vol. Diverse kleuren, staanders en hangers, gezellig, gezellig. Na het afrekenen hielp de caissière even om ze in doosjes te zetten en dat was erg aardig. Omdat ik geen jas aan had, anders had ik mijn geldbuidel in mijn binnenzak gestopt zoals gewoonlijk, schijn ik ‘m dus op de balie gelegd te hebben. Ik kwam thuis en merkte dat ie weg was. Vervelend gevoel, vooral omdat je niet precies meer weet wat je er mee hebt gedaan. Want dat vragen ze dan aan je.

Maar mijn man belde even met Intratuin. Dat doet ie dan zo rustig en vrolijk alsof hij een taart bestelt bij de bakker. En natuurlijk hadden ze ‘m al gevonden en afgegeven bij de servicebalie. De mevrouw aan de telefoon vroeg nog: ” Zwart en met foto’s van een stel kleine jongetjes? Nou, dan is ’t hem, hoor!”

Ik spoorslags weer terug, had publiek bij de balie, dat zei: ” Zo, u hebt geluk gehad!” Intratuin is een keurige zaak dus dat vind ik wel logisch, maar toch ben ik inderdaad wel blij en opgelucht dat ik hem weer heb. Nu de bloembakken nog mooi maken en dan is mijn geluk weer helemaal compleet…….

3 reacties op “Achter de pelargoniums……

  1. Lars

    april 22, 2009 at 1:54pm

    Ik zal zo’n oberportemonnee voor je halen, met een kettinkje. 🙂

  2. Wieneke

    april 24, 2009 at 12:30pm

    Oh, vreselijk! Dat schrikken, dat gevoel van je hart in je keel…. Geniet van je pelargonia. De mijne staan momenteel in hangende veilingkistjes 🙂

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)