Droogsta(a)nd……

Hoewel ik heel erg van mooi weer hou, vind ik het getik van de regen op mijn zolderraam erg gezellig. Vooral omdat ik weet, dat de natuur het heel erg nodig heeft, deze nattigheid. En ik hoef nergens heen en heb al sinds jaren geen hond meer uit te laten. Bovendien heb ik een zeer rustig leven op het moment. Er gebeurt weinig en logbaar is een en ander al evenmin. Ik vind mezelf een leeghoofdig persoon.

‘k Lees in de krant hoe druk iedereen zich maakt over het bezoek van de koningin deze week en ook daar heb ik helemaal niks mee. Vreselijk, toch? Dat zou een megagebeurtenis moeten zijn, maar nee.

Nou ja, de C1000 heeft oranje tompoezen in de aanbieding zag ik in hun krantje, maar dat is het dan wel qua ‘viering’ voor ons. Ik heb ook een paar overtuigde republikeinen in huis en dat helpt natuurlijk niet echt bij het oranjegevoel.

Het koninklijk huis zit mij persoonlijk niet in de weg, hoor, en er zal best het een en ander op aan te merken zijn en het kost wat, maar dat zou een andere bestuursvorm ook. Ik denk, dat het ook een bepaalde stabiliteit brengt in een land, al is het sprookjesachtige imago niet meer van deze tijd. ’t Is meer van “brood en spelen” voor het volk en dat brood moet je dan wel zelf kopen. Ik zit er ’n beetje tussenin eigenlijk. Ik begeef me in ieder geval niet in de drukte donderdag en zie wel iets op de televisie. Ik wens iedereen veel plezier en een geslaagde, hopelijk droge, dag. Dat hebben al die mensen en kinderen, die zich zo druk maken, wel verdiend.

Onze tuin staat er leuk bij, de vogeltjes daarin maken zich veel drukker dan wij en daar genieten wij van achter een kopje koffie op ons terrasje. Dus dit leeghoofdige mens zal wel weer eens van zich laten horen als er echt iets belangrijks te melden valt. O, en de zon schijnt alweer, zie ik. Wereldnieuws…….

1 reactie op “Droogsta(a)nd……

  1. CasaSpider

    april 27, 2009 at 3:46pm

    Van de koningin krijg ik het ook niet zo warm, maar Maxima verwelkom ik graag in Gilze-Rijen…

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)