Twee turven hoog…..

Kleine meisjes zijn geweldig. Lees bij Misdruk over haar kleindochter Isabel en je zult het met me eens zijn. Wij liepen gistermiddag naar ’t winkelcentrum en werden ingehaald door zo’n parmantig wonder op twee beentjes. Blond, twee vlechtjes en niet verlegen.

“Dag!” zei ze, “ik ga melk halen!” “Zó! ” zeiden wij, “kan jij dat al?”
“Ja, hoor, ik ben al vijf! Op 5 april ben ik 5 geworden. Gaan jullie ook naar de C1000?” Op ons bevestigend antwoord liep ze voor ons uit en vertelde, dat ze hele mooie witte rozen had in de tuin. En toen kregen we gratis en voor niks het recept van rozenwater, dat ze thuis aan het maken was. “Dan moet je blaadjes in een potje met water doen en een hele tijd laten staan en als je er dan aan ruikt is het rozenwater geworden! “

Bij het winkelcentrum vond deze oma het natuurlijk nodig om haar te vertellen, dat ze voorzichtig moest zijn met oversteken. Nou, dat wist ze heus wel, hoor! Terwijl wij schuin overstaken, zoals we dat altijd doen, liep zij een eindje verder op de stoep, keek links, rechts, links en stak keurig recht over tegenover de ingang.

Nadat zelfs wij ongeschonden de overkant hadden bereikt, groetten we elkaar, omdat wij eerst nog ergens anders moesten zijn en zij verdween in de supermarkt. Later zagen we haar weer toen ze klaar was en afrekende bij de kassa. Ze deed het pak melk in een tasje en de caissiere zei: “Je krijgt nog wisselgeld, hoor!” “Dat weet ik, maar ik kan niet alles tegelijk! ” zei ze. Nou, die komt er wel. Overigens zijn kleinzonen óók hartstikke leuk, hoor…..!

2 reacties op “Twee turven hoog…..

  1. Wieneke

    juni 9, 2009 at 4:53pm

    Oh, wat een heerlijk verhaal. Meisjes zijn op die leeftijd toch een stuk verder dan kleine jongens. Maar die zijn dan weer op een andere manier leuk.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)