Afleidingsmanoeuvre…..

Gossie zeg, nou las ik toch dat er onderzocht is, dat mannen in het gezelschap van met name een mooie vrouw dómmer worden, omdat hun hersenpan zich dan meer bezighoudt met indruk maken op die dame dan met een zinnig gesprek of zo. Nu zijn er veel mooie vrouwen en met die decolletés in de huidige mode heb je, als niet ál te afzichtelijk wezen, sowieso gauw succes natuurlijk. Hoe heeft gans Europa zich laatst niet vergaapt aan het decolleté van Angela Merkel!

Maar het is toch erg zielig voor die mannen. Héb je ’n briljant brein, word je zo even op de verkeerde hersenkwab gezet! En je kunt er als man niks tegen doen, hoor. Dat hebben ze vastgesteld. Hartslag gaat omhoog, bloeddruk stijgt, gebeurt gewoon.

Een buschauffeur in Duitsland zette zijn voertuig laatst aan de kant, omdat zijn concentratie op het verkeer totaal was verdwenen. Dat kwam door een passagiere met een uitdagend decolleté. Hij dreigde haar de bus uit te zetten als ze niet zó ging zitten, dat hij haar niet meer kon zien in zijn spiegel. De vrouw toonde zich beledigd tot op haar navel en was erg boos.

Tja, de enige oplossing zal zijn, dat we weer overgaan tot scheiding der seksen. De bokken en de schapen van mekaar scheiden dus, hoewel ik dat een gekke uitdrukking vind. De rammen en de schapen separeren zou ik logischer vinden, maar ja, het schijnt zo in de bijbel te staan: bokken en schapen.

De leerprestaties van jongens zullen met sprongen omhoog gaan als ze geen meiden meer in hun blikveld hebben. Op school begint de ellende al, dat weet een kind. In de kerk net als vroeger: de vrouwen rechts, de mannen links of andersom, nog beter. Er zijn richtingen waar dat al keurig is geregeld.

Er zijn verjaarsbijeenkomsten waar dat ook al vanzelfsprekend is. De vrouwen gaan al op voorhand bij elkaar zitten, apart van de mannen. Dat kán aan de intelligentere gespreksonderwerpen van die mannen liggen: auto’s, bier en voetbal. En soms de politiek. Maar vergis je niet: het vrouwvolk rukt wat dat betreft al op, hoor! Geen nood dus. Die worden vanzelf ook dommer en dan klopt het allemaal weer……!

2 reacties op “Afleidingsmanoeuvre…..

 1. CasaSpider

  juni 11, 2009 at 10:33pm

  Jouw man heeft in ieder geval weinig last van jouw superieure intelligentie… 😉
  (Dat is dan weer het voordeel)

 2. els

  juni 12, 2009 at 12:26am

  @ Casa: Hij ziet me niet, bedoel je? Kom, kom, voor alles is een tijd! ‘k Zal eens informeren of ie eigenlijk last van heeft van mijn vermeende intelligentie! Hij zal dat ‘superieure’ wel niet met je eens zijn. Bovendien is hij door de jaren heen erg goed in staat geweest om in geval van aanwezigheid van leuke vrouwen, visueel gemis eventueel tactiel en auditief te compenseren,ha, ha….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)