Belbus……

Vanaf morgen laat busmaatschappij Veolia hier in Apeldoorn een fluisterbus rondrijden. Hij heet heel toepasselijk Whisper. En als alles goed gaat en de kinderziektes zijn er uit dan komen er in het najaar nog vier van die fluisterende voertuigen bij. Ze verbruiken de helft minder brandstof dan een gewone stadsbus en ze produceren ook maar de helft aan uitlaatgassen. Bovendien zijn ze dus heel stil. Allemaal heel mooi en nuttig.

Maar omdát ze zo stil zijn komt er preventief een ‘trambel’ op, want Veolia wil niet de schuld krijgen als er iets gebeurt, dat de mensen dan zeggen: “Ja, maar ik hoorde ‘m niet aankomen!” Dat is er dan niet bij. Ik ben wel benieuwd hoe het klinkt, dat busgeklingel. Even zo goed maar wel uitkijken, want een fiets hoor je ook nooit aankomen en die heeft ook een bel. Maar dit is wel even ’n ander formaat, hoor…….!

2 reacties op “Belbus……

 1. Sandra

  juli 9, 2009 at 4:13pm

  Wij hebben zo’n auto die je vaak niet aan hoort komen (zo’n Prius waar de blinden zo blij mee zijn). Misschien toch ook maar een bel erop maken dan. Hoewel ik van pa nog geen klachten heb gekregen (maar ja, die hoort hem dan ook niet aankomen.)
  Overigens leuke naam :-), zo heet onze kat ook, die kan alleen maar heel zachtjes mauwen.

 2. jan

  juli 10, 2009 at 7:57pm

  Nog even er ze laten er een man met een rode vlag voor lopen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)