Spreektaal…..

*In het radionieuws zat een item over een nu onvindbare Groninger, die een heleboel vakantiegangers heeft opgelicht door ze niet bestaande huizen in Spanje te verhuren via internet. “De slachtoffers zijn door de man belazerd”, zei de nieuwslezer. Een dergelijke woordkeus verlevendigt het nieuws wel, hè? ’t Klinkt zo lekker gewóón, zo zouden wij het ook zeggen.

En die Groninger krijgen ze echt wel te pakken, hoor, de lelijke bedrieger………

1 reactie op “Spreektaal…..

  1. jan

    juli 8, 2009 at 6:06pm

    Als schrijver van onder meer radiobulletinberichten ben ik blij dat we spreektaal gebruiken. Dan kun je je echt veel creatiever uiten en het nieuws blijft langer hangen. Dat blijkt maar weer eens uit jouw logje . . .

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)