21 september……

“Vandaag begint de meteorologische herfst.” De weermannen en de weervrouwen vinden dat altijd érg interessant om te vermelden. Net of dat iets heel wetenschappelijks is, waar wij geen weet van hebben. Voor ieder ander begint de herfst gewoon op de 21e, zoals élk jaargetijde op de 21e van een bepaalde maand wisselt.

Ik wou wel es weten wat nou het verschil was tussen zo’n meteorologisch tijdstip en het aanbreken van, zoals in dit geval, de herfst voor de boeren, burgers en buitenlui, het gewone volk dus. En weet je waaróm vandaag voor de weerkundigen de herfst aanbreekt? Omdat dat makkelijker is voor het bijhouden van de statistieken! Ze werken liever met hele maanden.

Ze boren ons gewoon om administratief gemakzuchtige redenen maar liefst drie weken zomer door onze neus! Dus…doen of je ze niet hoort, hoor, die lui! Oké, ik weet ook wel: je moet weer naar school en naar je werk, maar dat kan natuurlijk ook wel bij lekker weer. Of we de herfst dan al laten beginnen, nou, dat maken we zelf wel uit. Het is nog zomer, ondanks de winkels met herfstcollecties, de bolchrysanten, de paddestoelen, de spinnenwebben en de pompoenen. En ondanks de boerenkool en de spruitjes, die deze week verdorie alweer in de aanbieding zijn. (Meteoro)logisch….nou já, zeg…..!

2 reacties op “21 september……

  1. els

    september 2, 2009 at 11:34pm

    Há! Je bolchrysantenhaat bloeit nog!Wij hebben tegenwoordig een tuinzorgabonnement bij ’n tuinman, die er altijd een meebrengt als relatiegeschenk! Dat is overmacht, toch?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)