Motorisch……

Sommige kinderen groeien op met zeilboten en andere kinderen groeien op met motoren. Mijn oudste broer en zijn vrouw waren, toen ze nog leefden, fervente motorrijders. Ik heb me er altijd over verbaasd dat mijn schoonzus, een klein vrouwtje, overweg kon met een zware motor. Als je aan haar vroeg hoe dat kon zei ze: “Je moet er mee rijden, niet stilstaan.” Je kunt wel stellen dat met name hun oudste zoon ‘met de helm is geboren’. Nadat hij jaren in loondienst was, is hij een paar jaar geleden voor zichzelf ’n motorzaak begonnen in Noord-Holland.

Motoren en hun aanverwante zaken zijn niet bepaald mijn wereld, hoewel ik ooit in een grijs verleden even ’n Vespa-scooter heb gereden. Nadat ik geslipt was, tijdens een lesje van mijn broer op een zanderig achterafweggetje, dacht ik: “Nee, dit is toch niks voor mij” en ben ermee gestopt.

Maar ik was benieuwd hoe het mijn neef zakelijk verging. We hebben niet zo heel veel contact, treffen elkaar wel eens bij familie. En ik tikte dus de naam van zijn business in en toen kreeg ik een keurige website. Daarop stonden ook goeie reacties en aanbevelingen van klanten en bezoekers, ook op de motorforums, die ik aanklikte trouwens dus ik denk, dat ’t hem wel goed gaat. Hij is ook een sleutelaar, net als mijn broer, en die liggen goed in de markt.

Het motorvirus zit verder ook nog wel in onze familie, hoor. Mijn zwager rijdt een Harley Davidson uit 1943 of daaromtrent, waar hij superzuinig op is. Hij is ook lid van de HD-club en zo. Mijn schoonzoon rijdt ook motor, naar zijn werk onder andere, waarbij hij de grote weg op moet en dan is een motor vaak handig. Maar meestal is het, omdat zijn vrouw de auto nodig heeft!

Bij het bezoeken van zo’n motorsite zag ik, dat ze daar wel eens leuke oneliners droppen. Zo zag ik: “If you think you don’t need a helmet, you probably don’t.” En deze dan : “Limits are created for unskilled people.” Nou, daar loop ik ook dagelijks tegenaan met mijn computertje, ha, ha!

Er is wel iets dat ik vervelend vind aan motoren. De berijders zijn zo akelig kwetsbaar! Je kunt maar zó onderuitzeilen……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)