Chauvinisme viert ’n beetje hoogtij……

We waren gisteravond natuurlijk razend benieuwd hoe onze Apeldoornse voetbalclub het zou doen tegen het grote Ajax. Onze kleinzoon zat zelfs met z’n vader op de tribune. En dat de hele wedstrijd werd uitgezonden op de televisie was ook al zo bijzonder, want meestal zien we “de blauwen” even voorbij komen in een samenvattinkje bij de Jupiler League, waarin ze het trouwens dit seizoen goed doen tot nu toe, maar dat is het dan wel. Dus we zaten helemaal klaar voor de happening.

De ‘vooraf-praters’ Van Halst en Tan zeiden al, dat het Ajax toch zeker moest lukken om met zo’n 7-0 of daaromtrent te winnen en ach, het was eigenlijk zo’n soort wedstrijd, die nou eenmaal moest om die KNVB-beker te winnen, want dat gingen ze natuurlijk doen. Nou mensen, het pakte wel even anders uit! AGOVV was beslist niet de mindere en op veel momenten béter dan de miljoenenclub uit Amsterdam.

De twee doelpunten die de bezoekers maakten, want meer waren het er niet, waren cadeautjes. Het eerste hád de doelman kunnen hebben, maar hij schatte ‘m verkeerd in. Kan gebeuren en eigenlijk is keeper het rottigste baantje van het hele veld, want je krijgt zonder meer de schuld. En zo’n verslaggevende commentator blijft daar dan maar over bezig.

En het tweede doelpunt maakte Ajax niet eens zelf, maar kregen ze op ’n presenteerblaadje aangeboden door een AGOVV-speler, die hem zelf heel ongelukkig het doel in werkte. De thuisclub maakte nog wel ’n tegendoelpunt door middel van een strafschop, maar kansen om er meer te maken hadden ze. Alleen moeten ze er dan in en Stekelenburg bleek er niet voor niks te staan.

Ik ben ondertussen best een trotse Apeldoorner. Ze hebben het goed gedaan. En dat trainer Jol dan het, inderdaad afgekeurde, kunstgras de schuld geeft van het ondermaatse spel van z’n ploeg en het ‘een schaatsbaan’ noemt vind ik eigenlijk een zielig excuus. AGOVV heeft nou eenmaal ’n ietsje minder te besteden dan de Amsterdamse club, die hun eigen knollenveld ook al aardig wat keertjes heeft moeten vervangen.

Wij moeten hier trouwens ons geld uitgeven aan extra politieagenten om de Amsterdamse visite te ontvangen, die zich overigens netjes heeft gedragen, dat moet ook gezegd. Waarschijnlijk vonden ze, dat Apeldoorn al genoeg heeft meegemaakt dit jaar. Slechts één arrestatie van een Ajaxsupporter, die een bus aan het verbouwen was. Nou, dat valt mee, hè? Dus: olé, olé, olé, olé! Lang leve AGOVV! Verloren ja, maar dat hindert helemaal niks, hoor……..!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)