Beleefdheidshalve……

Nog even over dat logje van gisteren, hè, over dat ‘u ‘zeggen: Irene van serendips reageerde daarop met de opmerking, dat zij haar loglezers altijd aansprak met u, totdat ze hen persoonlijk ontmoette. Nou, dat ontmoeten zal mij niet zo snel overkomen. De lezers, die ik heb, en dat zijn er door de bank genomen niet zo veel, zijn allemaal familie of bekenden, waar ik tóch al mee jij-de en jou-de. Maar, en dat is het gekke met loggen, de mensen die ik vrijwel dagelijks volg op hun weblog, omdat ik ze leuk vind schrijven en geïnteresseerd ben in hun belevenissen, werden na zoveel jaar zo vertrouwd, dat ik er geen moeite mee heb ze ook zodanig aan te spreken.

Bovendien zijn de meesten daarvan zoveel jaren jonger dan ik, dat ’t ook vanzelf gaat eigenlijk. Vroeger hoorde je als jong mens, als je wat te vrijpostig was nogal eens: “Zeg, ben ik met je op school geweest?” Nou, dat dié tijd voorbij is vind ik goed, hoor. Ik zou trouwens mijn verhalen niet op een andere manier dan in ’n soort van ‘spreektaal’ kwijt kunnen, denk ik. Dus als u mij niet kwalijk neemt, blijf ik het maar zo doen.

De énige keer, dat ik een mij niet bekende lezer tegenkwam, was nota bene aan het andere eind van de wereld, toen we met mijn zus in een zonnige winkelstraat liepen in Manley, Australië! Ze kwam daar een kennis tegen, die er al tientallen jaren woont, ’n Hollander van oorsprong dus. Ze stelde ons aan elkaar voor en die man bleek Elswhere.org te lezen! Ik was helemaal ondersteboven!

Nou was het wel in mijn beginjaren en toen was ik nog verschrikkelijk onder de indruk van het internet en zijn mogelijkheden. En dat ben ik nu natuurlijk allang niet meer! Nu ben ik vreselijk onder de indruk van het perfecte cleanMX antispamprogramma van mijn zoon, dat hij ontwikkeld heeft en waar geen muis meer doorheen komt!

Gôh, ik lijk Hanneke Groenteman wel, die ook altijd reclame maakt op haar weblog voor haar hele creatieve familie, als het zo uitkomt. Maar van moeders, waar je gewoon ‘jij’ tegen mag zeggen, wordt zoiets wel gepikt………

8 reacties op “Beleefdheidshalve……

 1. Irene

  oktober 3, 2009 at 2:12pm

  Ik doe dat u zeggen ook alleen maar voor de aardigheid hoor. Het geeft mij het gevoel, de onbekende lezer oftewel het gehele web toe te spreken.

 2. Smile

  oktober 5, 2009 at 10:45pm

  We kunnen mekaar al honderd keer tegengekomen zijn, maar dan hebben we mekaar voorbij gelopen, want ik weet niet hoe jij/u eruit ziet en jij/u weet niet hoe ik eruit zie. Leuk idee toch?

 3. Smile

  oktober 5, 2009 at 10:46pm

  @Irene, dat heeft wel wat hè, bewust zo’n afstand creëren. Ik mag dat ook graag doen, mijn lezers (dat handjevol) met u aanspreken.

 4. els

  oktober 6, 2009 at 12:26am

  @Smile:In ’n reactie op een postje van mij (1/10/’07) vertelde je, dat in Apeldoorn rondjogde in een opzichtig geel jasje. Ik hjeb sindsdien vele opzichtige gele jasjes gezien, maar of jij daar dan in zat? We zullen het nooit weten….;)

 5. els

  oktober 6, 2009 at 12:29am

  ….poeh! “je” te weinig en ’n “j”teveel ergens. Ik moet nodig naar bed.

 6. Irene

  oktober 6, 2009 at 4:55pm

  Waarom plaats je niet eens een foto van jezelf. Ik zou het best leuk vinden te weten hoe els eruitziet. En je bent toch al wereldberoemd.

 7. Smile

  oktober 6, 2009 at 9:43pm

  Ha Els, sinds de aankoop van “mijn” gele jasje, zijn ze massaal ingekocht voor de trainers van de Apeldoornsche atletiekvereniging. So far, mijn gedurfde aankoop.
  Ja, foto :-). Dan kan ik jou in elk geval aanspreken als ik je tegenkom. Als ik dat durf…

 8. elisa

  oktober 9, 2009 at 9:11pm

  U zeggen doe ik alleen (geloof ik) als ik erg sarcastisch bezig ben. Voor de rest log ik (net als Els) al zo lang dat ik tegen niemand meer U hoef te zeggen omdat ze allemaal jonger zijn dan wij. Grin!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)