Ouwemutsenpraat…..

* Daar kan ik niks aan doen, hoor, maar ik vind het toch leuk klinken als zo’n jonge presentator van het sportjournaal netjes ‘u’ zegt tegen Louis van Gaal, die werd geïnterviewd na de wedstrijd Bayern tegen Juventus. Ondanks dat ie niet gewonnen had, terwijl dat volgens hem natuurlijk best gekund had, maar nul-nul is ook een stand, reageerde hij daarom ook hartstikke netjes. Zei zelfs zoiets als “Graag gedaan”, na afloop van het gesprek.

Guus Hiddink zat in de Hilversumse studio als analyticus en ook daar zei de presentator ‘meneer Hiddink’ en ‘u ‘. Geen ouwejongenskrentenbrood, maar gewoon respect voor de relatieve ouderdom. Of ze geïnstrueerd zijn, die jongens, dat weet ik niet, maar wel dat de televisie een erg mooie plek is om te beginnen met zoiets……..

4 reacties op “Ouwemutsenpraat…..

  1. Irene

    oktober 2, 2009 at 9:46pm

    Ik noem mijn webloglezers altijd u, behalve als ik ze persoonlijk tegenkom.

  2. jan

    oktober 4, 2009 at 8:59am

    Mijn eigen RTV-zender is een paar jaar geleden begonnen met jijjen en jouwen. Ik kan er niet aan wennen als ik een jonge radiopresentatrice jij hoor zeggen tegen een hoogbejaarde luisteraar. Op mijn log gebruik ik ook altijd u. Het is een vorm van respect.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)