De ene ramp is de andere niet…..

Tja, morgen als het licht is zullen we het pas goed kunnen bekijken, maar vanavond is met een enórme klap de schutting aan de straatkant van onze achtertuin door een felle windvlaag, spectaculair begeleid door ’n flink onweer, over de gehele lengte van zijn functie ontheven. De palen waaraan hij zat vastgespijkerd zijn helemaal losgekomen. Morgen maar even de verzekering bellen of de stormschade ook voor schuttingen geldt. We hebben er lang genoeg voor betaald al die jaren en nooit iets geclaimd. Vader P. moet maar even bellen, want die is heel goed in dat soort verhalen.

Er ligt nu dus een enorme ravage aan planken en palen op straat. We hebben e.e.a. zo netjes mogelijk uit de loop gelegd, want dat is het nadeel van een hoekhuis waar het trottoir vlak langs loopt: je kunt er best mooi bloembakken aan de muur hangen en zo, maar als je schutting omvalt woon je zo ongeveer op straat. Geen privacy meer. Nou doen we niks, dat het daglicht niet kan verdragen, maar er moet toch maar gauw weer een nieuwe afscheiding komen. De man die we daarvoor moeten hebben is al gebeld en hij kan gelukkig morgen al komen kijken.

Stormschade, het klinkt wel stoer en het was een heel avontuur zo in het donker, maar vergeleken met die mensen in Engeland, die na die wateroverlast hun huis weer schoon moeten zien te krijgen, zoals ik vanavond op tv zag, is zo’n hekkie maar peanuts natuurlijk………

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)