Kalenderjaar…….

Er stond in de krant van vanmorgen een grote afbeelding van de Maya-kalender. Dat volkje heeft heel lang geleden berekend wanneer onze wereld haar eindje zou beleven. Of in ieder geval een zodanige verandering zal ondergaan, dat wij, met ons kleine begrijpertje, er geen of in ieder geval zeer moeilijk nog chocola van zullen kunnen maken. Ik heb ’t artikel gelezen en begrepen, dat 21 december 2012 de dag der dagen zal zijn.

Dat is al verrekte gauw, vind ik. Ik ken iemand, die er écht van overtuigd is: dán zal het gebeuren. Waar ik wel benieuwd naar ben is of mijn zus in Australië daar dan eerder iets van zal merken dan wij hier. Het is bij haar toch eerder 21 december dan bij ons. En of ze me dan nog even zal kunnen mailen of zo, dan heb je ’t toch uit de eerste hand en dat zou mooi zijn.

Ik maak er maar gekheid over, maar er waren altijd al mensen, die zeiden dat we in het einde der tijden leefden en als je de krant leest en de televisie ’n beetje volgt heb je weinig moeite om dat nog te geloven ook! Mijn echtgenoot had vroeger op zijn afdeling een man, die Jehova’s Getuige was. Die riep toen, dat 1975 het jaar was dat alles afgelopen zou zijn. En of iedereen zich nog maar even wilde bekeren om nog een kansje op behoud te maken. Toen het bijna zover was verkocht hij z’n auto. Niet om alvast wat voorbereidingen te treffen, nee, hij kocht een nieuwere. Daarna had men wat moeite met zijn geloofwaardigheid.

Het ís natuurlijk ook een moeilijke materie, hè? Laten we wel wezen. Wie kan er nou voorspellen wanneer het genoeg is en waar hangt dat allemaal niet van af, zeg! Dat is niet te bevatten en dan kun je je maar beter niet aan voorspellingen wagen, zou je zeggen. We moeten ‘m maar leefbaar zien te houden, onze aardkloot, dat is wel het minste en dan maar afwachten of ie ’t genoeg vindt en de chemie met het universum nog klopt.

Religie en geloven zijn misschien een houvast voor veel mensen, ik weet dat niet zo, maar het zijn er zo véél en érg veel gunstigs kun je er nou niet aan toeschrijven qua tolerantie en zo. Die Maya-kalender vind ik erg mooi om te zien, hoor, maar ik koop de volgende maand er toch maar weer een van Marjolein Bastin. Die is ook mooi en die maakt tenminste elk jaar weer ’n nieuwe……

4 reacties op “Kalenderjaar…….

 1. Actiereactie

  november 10, 2009 at 7:15am

  Ons kleine begrijpertje heeft het vaker moeilijk. 2012 Dat was een foutje, had 2208 moeten zijn. (De reactie zal wel als altijd niet geplaatst worden maar daarmee is dan weer eens niks verloren.)

 2. els

  november 12, 2009 at 12:38pm

  “Niet geplaatst worden? En nog wel: “als altijd”? Hij staat er nu toch wel? Is er een technische onvolkomenheid aan mijn kant, dat zoiets zou kunnen gebeuren?

 3. Actiereactie

  november 13, 2009 at 11:40am

  Ja ik verbaas me er ook over dat hij dit keer wel geplaatst is, alle voorgaande reacties hadden minder succes en dat zijn er, dankzij mijn slechte geheugen of koppigheid best wel wat geweest over de afgelopen maanden zo niet jaren. Ik had hierover eens een mail gezonden maar ook daarop bleef reactie uit. Het enige wat dan blijft is af en toe eens proberen al was het om de uitdaging 😉

 4. els

  november 13, 2009 at 1:37pm

  Raar. Ik ga maar es ’n technisch mannetje aan z’n jas trekken (hoewel mijn technische mennetjes het altijd zó druk hebben!), want ik krijg ook wel eens klachten, dat mensen aangeven dat ze “onthouden” willen worden, zodat ze niet hun hele reut telkens hoeven in te tikken, en dat werkte dan ook niet. Dat gehannes gaat me klanten schelen, dus dat kunnen we niet hebben, ik héb er al niet zo veel!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)