Paardenvolk…..

Mijn correspondent uit Australië, oftewel mijn zus, mailde me dat ze daar gisteren de Melbourne Cup Day hadden. Dat is een paardenrace. Heel de natie ligt dan plat, alles is dicht en er worden grote feesten en lunches georganiseerd. Iedereen kleedt zich aan alsof ie naar de uitreiking van de Oscars moet, rode loper incluis. Modeontwerpers sloven zich uit om iedereen, die dat betalen kan en liefst ook beroemd is, netjes aan te kleden en zo hun naam te vestigen. ’n Enorme happening.

Het allermooiste is het natuurlijk als je echt in Melbourne op de racebaan Flemington kunt zijn, want daar is het Engels Ascot-achtig met ook van die hoeden en zo. Zelfs Engelse Royalty laat zich daar zien. Maar je hóeft er helemaal niet heen, hoor, want heel Australië vindt de race een reden om een dag niks te doen, enórm te gokken en zo dronken te worden als een kanon.

Allemaal woorden van mijn zus, hoor! En die kan het weten. Zelf zit ze op de bank, zegt ze, en ziet het op de televisie. Ik neem dat maar aan dan, want controleren kan ik ’t toch niet. Haar mailtje zag er redelijk gewoon uit. Geen vertypingen of zo. Ze zegt trouwens dat ze sowieso thuis blijft omdat de clubs bomvol zitten en er niet te parkeren valt. Bovendien hangen er in elke ruimte enorme tv-schermen en wordt er bij elke race door de mensen zo ontzettend gegild, dat het niet vol te houden is. Dat je een groot land, wat zeg ik: een heel wérelddeel zo gek kunt krijgen met een paar dravende knollen, zeg!

Maar na dit hele opwindende verhaal vroeg m’n zus heel kneuterig-Hollands of ik al druk was voor Sinterklaas! Nou ja, da’s óók een paardenman, zullen we maar zeggen……

1 reactie op “Paardenvolk…..

  1. Irene

    november 6, 2009 at 6:21pm

    Draven? Bij de Melbourne Cup Day wordt niet gedraafd, dat is een galopaangelegenheid. Shocking heeft trouwens gewonnen, direct gevolgd door Crime Scene.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)