Kalenderjaar…….

De ‘derde kerstdag’ was wat eten betreft een beetje ’n rare dag. Dus de afhaalchinees deed goede zaken. Ook het restaurant zat behoorlijk vol. Dan zie je, dat alle uitwonende studentenkinderen en de neven en nichten van de Chinees worden geronseld om mee te helpen. En dat loopt allemaal als een trein, je kunt niet anders constateren. Die trein loopt wel binnen ook, maar daar werken ze ook hard voor.

Wij waren daar dus ook en hadden kennelijk genoeg besteed om een kalender cadeau te krijgen van de zaak. De jongelui waren goed geïnstrueerd om eerst even op de kassabon te kijken, want niet iedereen kreeg er een. Ja, het moet uit de lengte of uit de breedte, ook bij een Chinees. Het was geen kalender om als een pronkstuk in je keuken te hangen. Knálrood, veel goud, kwastjes en frutsels er aan en heel veel Chinese karakters er op. Dat staat leuk, zolang je huis nog ‘kersterig’ is, maar verder niet zo.

Wat wel leuk was: de envelop waar de kalender in zat was aan de buitenkant bedrukt met jaartallen. Dan kon je zien welk dier bij jouw geboortejaar hoorde. Ze gingen maar terug tot 1941, dus niet ver genoeg voor mij, maar ik weet zo wel, dat ik een draak ben.

Er stond ook een karakterbeschrijving bij van de personen, geboren in dat jaar en ik moet zeggen dat het best wel aardig klopt! Tweeduizendtien wordt het jaar van de tijger. Dat je het maar weet. Net als voor de geborenen in 1950, 1962, 1974, 1986 en 1998 stond er over het karakter: “TIGER: You are sensitive, emotional and capable of great love. However, you have a tendency to get carried away and be stubborn about what you think is right; often seen as a “Hothead”or rebel. Your sign shows you would be excellent as a boss, explorer, race car driver, or matador.”

Maar in ieder geval weet ik nu, dank zij de afhaalchinees, dat ik achtereenvolgens een konijn, een paard, een hond en een rat heb gebaard. En inderdaad was de laatste bevalling zo gepiept……

4 reacties op “Kalenderjaar…….

  1. Sandra

    december 28, 2009 at 7:49pm

    Hier hebben we een slang en een haantje. Zet ik ook altijd netjes in de vriendenboekjes als het sterrenbeeld ingevuld moet worden. Geen idee trouwens of de “westerse” sterrenbeelden ook gelden als je aan de andere kant van de wereld geboren bent.
    Mocht de kalender nog geen bestemming hebben: hier is een chineesje dat hem heel graag zou willen hebben (maar onze afhaalchinees doet niet aan kalenders).

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)