Knaleffecten…..

Zoals ieder jaar lijkt het hier wel weer oorlog in de buurt. Het knalt al de hele dag. Er slenteren allemaal van die knulletjes rond, sommigen met een capuchon op vanwege het stoere imago en ze laten een spoor van harde knallen achter zich en het effect daarvan geeft ze veel plezier. Je zou kunnen zeggen dat het gezond is, dat ze zo lekker ’n hele dag in de buitenlucht doorbrengen, kinderen moeten meer buiten spelen, dat vindt iedereen, maar de lucht die ze nu inademen lijkt me minder heilzaam. Maar kom, van één dag kruitdampen zullen ze geen longziekte oplopen. En als na vanavond dan ook alle vingers en handen er nog aanzitten hebben ze geluk en veel lol gehad.

Van mij hoeft vuurwerk niet zo nodig. Ik vind het zonde van het geld en dan óns geld in het bijzonder natuurlijk. Maar aan de andere kant ga ik vanavond wel naar boven om voor een raam te kijken naar hoe een ander zijn geld verstookt. Een letterlijke vorm van klaploperij, ik geef het maar meteen toe!

In het centrum van Apeldoorn is dit jaar om middernacht een groot feest op het marktplein voor het stadhuis. Met vuurwerk, oliebollen en glühwein. Dat is ook om de horeca te helpen het financiële debacle van 30 april een beetje te boven te komen. Het lijkt me sowieso wel gezellig zo’n oudejaarsfeest, mag best traditie worden! En Londen, Parijs en New York doen het, dus ach, waarom Apeldoorn niet…? Zwarte Suzuki’s worden niet toegelaten……..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)