Sinterklaas anno 2009……

Gisteravond hebben we sinterklaas gevierd in klein gezelschap bij onze oudste dochter. Haar twee jongens kregen precies wat ze zo héél graag wilden hebben en die waren dus zeer tevreden. Hun sinterklazen ook, want je weet ’t met die kinderen maar nooit tegenwoordig en hun wensjes zijn doorgaans niet goedkoop. Maar het klopte allemaal.

Dat we er qua datum al zo vroeg bij waren komt doordat de hoofdpiet des huizes op sinterklaasavond moet werken. En ja, als je baas dat zegt en je er sowieso een hebt, moet dat gebeuren natuurlijk. Wat ik gisteravond trouwens ook leuk vond was, dat het aantal cadeautjes niet zo extravagant was. Als we met de héle familie bij elkaar zijn en iedereen wil wat doen voor de kinderen dan loopt het met de berg pakjes wel es wat uit de hand. Vind ik dan, hoor. Het neigt naar overdadig, zal ik maar zeggen. Voor de kinderen was deze kleinschaligheid niet verkeerd. Ze hebben niet te klagen, ook als het geen sinterklaas is.

Wat er tot mijn grote blijdschap wel waren: gedichten! Onze kleinzonen kunnen al hartstikke goed lezen en ze voordragen kunnen ze ook. Daar is deze oma blij mee, want hoe ouder ze worden hoe leuker dat wordt natuurlijk! We waren ook nog es lekker vroeg klaar, zodat er voor het slapen gaan nog even gespeeld kon worden. Ook door papa. Chocolademelk en pepernoten er bij, wie doet je wat! Het was leuk. Nou, vandaag nog het sinterklaasgebeuren op school en dan hebben ze het weer gehad voor ’n jaar……….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)