Hersenafwijking……

Nu al die supermarkten zo aan het stunten zijn (onze buurt-C1000 bestookt ons wekelijks met 100 één-euro-aanbiedingen) moet je als consument je hersens goed bij elkaar houden. Als de reclamefolder binnenkomt bij ons, dan kijken we ‘m even door en dan blijkt meestal al meteen dat het merendeel van de koopjes in huize P. niet nodig is. En wat je wél nodig zou hebben staat er niet bij.

Evengoed is onze voorraadkast voller dan in andere tijden. Dus met die hersens van mij zit het wellicht toch niet helemaal goed. Er staan bijvoorbeeld meer pakken vruchtensap, waarvan ik misschien wel beter had moeten nakijken óf en hoeveel vruchten er eigenlijk inzitten. Maar ja, twee voor de prijs van één, doe het maar es niet! Wasmiddel heb ik ook voorradig tot het einde der tijden. Verder valt ’t aardig mee.

De vorige week zagen we ’n programma op de televisie, waarin een gestudeerde meneer, die er dus verstand van had, uitlegde hoe het werkt met aanbiedingen, uitverkoop, procentkortingen en zo. Dan schijnt er in je hersenpan iets te gebeuren met je ‘zien’ in verband met het begrip ‘iets móeten hebben’. Je moet dan stevig in je (uitverkoop)schoenen staan, ze noemen dat ook wel het bezitten van gezond verstand, om daar weerstand aan te bieden.

Er zijn mensen die, zodra ze ergens het woord SALE op ’n etalageruit zien staan, veranderen in willoze wezens. Ze móeten daar naar binnen, want stel je voor…..En een hele dure jas, waarbij 20% van de prijs af gaat, blijft dan tóch nog een dure jas, maar die korting trekt je over de streep om ‘m te kopen. Raar, hè?

Dan ben ik toch wel blij, dat ik er alleen maar zo nu en dan instink bij de supermarkt. Dan heb je toch minder uit te leggen aan je thuisfront……

2 reacties op “Hersenafwijking……

  1. http://www./

    november 5, 2016 at 12:37am

    I am curious to uncover out what blog system you happen to be working with? I’m having some minor security issues with my latest blog and I’d like to locate something more safe. Do you have any recommendations?

  2. http://www./

    december 30, 2016 at 5:31am

    It really is very good and very versatile like you say, I am glad you liked it. Thanks for the link too, Chris. Yay for cheese of the month. Niamh

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)