Hoe ik de eerste dag van het jaar ben begonnen…..

Allereerst wil ik mijn buurtgenoten langs deze weg heel hartelijk danken voor de prachtige vuurwerkshow die zij ons hebben voorgeschoteld! Het was weer geweldig. Dat het siervuurwerk het dit jaar won van het pure geknal is door mij zeer gewaardeerd. Vorig jaar joegen de weet-ik-hoeveel-klappers ons de stuipen op het lijf, maar dit jaar was het puik in orde. Allemaal niet goedkoop zoiets, ik weet het, maar jullie smaak is er enorm op vooruitgegaan. Nogmaals hartelijk dank!

Ik ging erg laat slapen vannacht, of vroeg, het is maar van welke kant je het bekijkt. En omdat ik sowieso altijd nog een kapitteltje lees voor het slapen gaan, werd het nóg vroeger. Maar om 11 uur stond ik naast m’n bed en dat vind ik best netjes voor een Nieuwjaarsdag. Ik heb eerst met een paar paracetamolletjes mijn hoofdpijn weggewerkt.Tja, de champagne, hè…niks gewend, dat mens! Daarna heb ik de nieuwjaarsrolletjes van de firma Vegter op een schaal gerangschikt. De oliebollen zullen, net als elk jaar, wel weer niet op komen.

Toen heb ik het Nieuwjaarsconcert in Wenen opgezocht op de tv. Ik vond het heel leuk, dat ze nu eens lieten zien wat een vóórbereidingen zo’n uurtje televisie om het lijf hebben. Veel dus.De Italiaanse modeontwerper Valentino maakte de japonnen (jurken kun je ze niet noemen) voor de balletdanseressen, zodat die ook iets aardigs om het lijf hadden. Nou, het zag er ook mooi uit allemaal.

En Georges Prêtre, de dirigent van de Wiener Symphoniker dit jaar, die al 85 is en voor wiens conditie ik teken als ik zover ben, was een erg goeie keus. Ja, natuurlijk kwam Johann Strauss meerdere keren voorbij, maar hij had ook es wat anders op het programma gezet en zelfs van de onvermijdelijke Blaue Donau maakte hij iets bijzonders. Om de Radetskimars van Strauss sr. kom je niet heen als dirigent, maar hij had de zaal keurig in de hand, klapsgewijs.

Nee, ik vind dat ik het nieuwe jaar prettig ben begonnen, zoals het hoort.

Die jongens in Garmisch schansspringen verder maar een eind weg, moeten ze zelf weten, maar dat interesseert me niet meer zo. Dat is de kift natuurlijk als je zelf niet zo springerig bent! Overigens wens ik iedereen een bijzonder succesvolle sprong in het nieuwe jaar…….!

1 reactie op “Hoe ik de eerste dag van het jaar ben begonnen…..

  1. Menno Nicolai

    januari 1, 2010 at 6:48pm

    Ik wens jou en je dierbaren nog talrijke gezonde en vreugdevolle jaren! En ja, ik heb nog een paar sprongen bekeken, maar dat heb ik ook wel gehad …

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)