Wat is wenselijk…….

Onze dochter vertelde, dat het in de klas van haar zoons de gewoonte is geworden, dat de kinderen, als ze na de kerstvakantie weer op school komen, elkaar nieuwjaarskaartjes geven. Omdat zij twee kinderen heeft in verschillende jaargangen komt dat op zo’n zestig kaartjes.

Ze heeft zo haar bedenkingen tegen het op het eerste gezicht natuurlijk aardig bedoelde idee, want als een kind niet zo goed ‘ligt’ in een klas, en dat komt in elke klas wel voor, dat weet iedereen, kun je rare verschillen krijgen. Zij heeft dus gesteld: óf je geeft ze allemáál ’n kaartje of helemaal niemand.

Maar als het dan toch moet denkt ze die kaartjes, van zo klein mogelijk formaat, in de uitverkoop te halen, zelfs als er 2010 op staat en ze er een aantal dreigt over te houden. “Kun je volgend jaar altijd nog een geintje mee uithalen” zegt ze. Er “Oh nee……sorry…’t is 2011!” op schrijven of zo.”

Je kinderen verstandig en zuinig opvoeden is succesvol gebleken……sprak zij tevreden…..

1 reactie op “Wat is wenselijk…….

  1. Wieneke

    januari 5, 2010 at 1:32pm

    Weer zo’n volkomen geschift idee! Gekopieerd uit Amerika zeker? Je zal maar zo’n kind zijn dat gepest of genegeerd wordt. Die krijgt dus geen kaartje. En afgezien daarvan…… praten we nu ineens niet meer over papierverspilling? Die kinderen kijken er één keer naar, tellen ze alleen even na als populariteitstest en gooien het dan weg. Maar ja, doorbreek het maar eens als ouder zijnde. Dat moet groepsgewijs, anders werkt het niet.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)