Schuiven…..

Weet je wat “nieuws” is? Dat er nog sneeuw ligt op Balkenende’s oprit, hoewel hij gezegd schijnt te hebben, dat elke Nederlander zijn straatje moet schoonvegen! Want dat heet Burgerzin. En nou hebben ze speciaal verslaggevers naar Capelle aan de IJssel of aan de Lek, daar wil ik even af wezen, gestuurd om te gaan kijken of ie zélf wel (burger)zin genoeg had om de sneeuw van z’n stoepetje te vegen.

En dat schijnt niet zo te zijn, zeg! ’n Foto als bewijs in het AD. Zijn vrouw zei, dat het allemaal ‘vastgekoekt’ zat en daarom niet kon. Want zíj moet het doen, hij werkt, zegt ze. En ze heeft alleen maar een bezem. Tja, overmacht dus.

Dan moet ze naar Apeldoorn komen, want hier is een metaalbedrijf, dat per dag 1500 sneeuwschuivers maakt, terwijl ze daar eerst heel andere dingen fabriceerden. Overuren maken ze, het loopt storm en als ’n trein! En het is degelijk spul, gaat een levenlang mee, zeggen ze.

Dat is nog es zakelijk vernuft, hè? Het begon als een geintje, maar blijkt een burgerzinvolle switch! Laat ze maar schuiven, die Apeldoorners……..!

1 reactie op “Schuiven…..

  1. Wieneke

    januari 11, 2010 at 5:19pm

    Ik heb het verhaal van die Balkenstoep ook gelezen en ik kwam niet meer bij van het lachen. Is dat Hollands of niet? Met het belerende vingertje altijd eerst naar anderen wijzen en dan zelf de boel niet op orde hebben. Het betere Nederland in een noteNdop-werk, zeg maar 🙂 Maar van die schuivers is weer helemaal top. Goed ondernemerschap.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)