Creatief met kaars…..

‘k Hou erg van kaarsjes branden. Een gezellig soort licht vind ik dat. En nog steeds steek ik dagelijks wat kaarsjes aan, hoewel het natuurlijk allang geen kerstmis meer is, maar dat is geen bezwaar uiteraard. Dat kaarslicht helpt je door de maanden heen, waarin je ziet dat het tegen de avond al weer wat langer licht blijft, maar ja, lente is het nog lang niet.

Ik heb rond kerst altijd van die kerstmannetjes staan met zo’n lontje bovenop hun muts. Ik heb er ’n heel stel van. Gelijk met de kerstspullen heb ik ze ongebrand weer opgeborgen, want ik heb iets geks: ik kan ze niet aansteken. Dat vind ik zó zielig! Ik wil niet meemaken hoe zo’n mannetje, hij kijkt nog zo vrolijk ook, langzaam aan steeds kleiner wordt. Eerst z’n muts weg, dan z’n haren en z’n gezicht met baard verdwenen totdat ie tot z’n voetjes is afgebrand. Het vlammetje vreet ‘m helemaal op. Ik kan dat niet aanzien.

Met waxinelichten en kaarsen heb ik dat natuurlijk niet. Opgebrand? Húp, nieuwe d’r in. Maar bij een ‘herkenbaar’ wezen denk ik waarschijnlijk ( dat vermóed ik, hoor, want die fobie moet wel érgens vandaan komen) aan mijn crematiepolis. Zo heb ik ook nog geheel in tact zijnde paaskippetjes met lontje, bedoeld als gezellige kaarsjes op de paastafel. Ik zal ze nooit aansteken, terwijl ik best van een gebraden kippetje hou op z’n tijd. Die hebben dus net als de kerstmankaarsjes het eeuwige leven. Nou, dat moet ik nog maar afwachten…….

4 reacties op “Creatief met kaars…..

 1. Jenni

  februari 7, 2010 at 11:40am

  Hahaha, heel herkenbaar 🙂 Hier precies hetzelfde verhaal, figuurkaarsjes aansteken dat dóe je niet. Als kind wilde ik ook nooit de stickers opplakken die ik spaarde….toch ergens een steekje (of twee?) los?

 2. Irene

  februari 7, 2010 at 11:59am

  Wij hebben eens een heilige Fatima cadeau gekregen met een lont. Mooi dat ik die zeker wel heb aangestoken, en hee, ze bleek niet vlambestendig. Er bleef een zielig hoopje bruine was over.

 3. Wieneke

  februari 7, 2010 at 1:37pm

  Een heel mooi gemaakt kaarsje in de vorm van een koolmeesje hier. Net echt! Ik kán het niet aansteken, het gaat gewoon niet. Je bent niet de enige, hoor, Els 🙂

 4. karin

  februari 7, 2010 at 11:02pm

  ik heb ze ook, maar ze worden wel erg vies, glittertjes enzo van andere dingen in de kerstdoos waar ik ze elk jaar weer trouw in opberg, dus eens zal ik ze misschien wel aansteken, als ze echt het aanzien niet meer waard zijn. Dan zet ik ze wel in een hoog glas, hoef ik het niet te zien.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)