Martelen met Mart…..

* Dat ik geen fan ben van Mart Smeets zouden jullie al kunnen weten, maar vanavond heeft ie er wat mij betreft weer een schepje bovenop gedaan. Hij ging de topsporter zitten uithangen toen die ongelukkige vergissing werd gemaakt in de race van Sven Kramer, die hem een disqualificatie opleverde. Ria Visser en Bart Veldkamp, zijn medepresentatoren (en wij allemaal natuurlijk) waren aardig ontdaan en zaten zich af te vragen hoe dát nou kon gebeuren, maar meneer Smeets vond dat maar ’n rare reactie. “Dat kan gebeuren”, zei hij “dat moeten we accepteren, want dat is topsport.” Natuurlijk is dat wel zo, maar zoiets zeg je ’n uur later en niet als iemand nét ’n Olympisch kampioenschap is mis gelopen door een verkeerde aanwijzing van z’n coach. “Ja, hoor Mart, je hebt er verstand van”, zei Ria en gaf ‘m een klopje op z’n arm. Heerlijk mens.

Dat Sven nog geen tien minuten later tóch bij Bert Maalderink voor de camera stond en zei dat hij niet graag een ander de schuld in de schoenen wou schuiven, maar dat ’t nu echt niet anders kon, maar het de verhouding met Gerard Kemkers niet zou beïnvloeden, vond ik van grote klasse, hoor! Dat is ook topkwaliteit. Hij hoefde z’n coach op dat moment alleen effe niet te zien en dat kan ik me voorstellen.

Het is zonde zoiets, het hele stadion leefde mee en de kranten hebben een mooie opening morgen. Weer es wat anders dan Balkenende op bezoek bij de koningin. Wat ik ook mooi vond is dat de chef de mission, Henk Gemser zich zo uitstekend van zijn taak kweet: hij was bij de mensen die het op dat moment nodig hadden als een vaderfiguur. Die Becelboter helpt echt wel, zeg…….

2 reacties op “Martelen met Mart…..

 1. Neneh

  februari 24, 2010 at 3:21pm

  je zou ze toch even willen knuffelen ipv roepen ‘dit is topsport’
  Hoe dan ook, het zijn twee pracht mensen en ze gaan vast in de herkansing

 2. Wieneke

  februari 24, 2010 at 6:15pm

  Die Mart is een vervelende snob. Maar ik wist niet met wie ik nou meer medelijden had. Wat een drama toch! Nou ja, gelukkig is onze Sven een jonge kerel, er komen hopelijk nog nieuwe kansen voor hem bij de volgende winterspelen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)