Kieskeurig……

* Nou, we hebben net gestemd en inderdaad, hoor! Stréng was de kiesmevrouw achter de tafel!
Zonder legitimatie mocht er niet gestemd worden. Dat gaf vooral bij oudere stemmers een heel gezoek naar de 65+kaart of iets anders dat als legitimatie kon dienen, want er was niet op gerekend. Maar ’t moest. “Gaat u maar voor, hoor! Ik ben nog wel even bezig!”, zei een oude meneer tegen ons. Ik was blij, dat ik er wél van wist. Dan maak je als bejaarde toch ’n iets vlottere indruk…….ha, ha……!

2 reacties op “Kieskeurig……

  1. Jenni

    maart 4, 2010 at 8:28pm

    Ik heb stemmen mogen tellen hier in Apeldoorn. Ik had me daarvoor aangemeld bij het uitzendbureau omdat het me wel eens leuk leek om te kijken hoe dat allemaal zou gaan(gewoon via een uitzendbureau van 21.00 uur tot 23.30) Was erg leuk en wel interessant om eens een keertje mee te maken….een hele klus nog trouwens. Ik las vandaag op De Stentor (via internet) dat er nieuwe hulpmiddelen zijn ontwikkeld door Visio Het Loo Erf, de belangenvereniging Viziris en het bureau Indus, om blinden (en slechtzienden, denk ik want met schreef dat er ook gebruikt was gemaakt van contrasterende kleuren) zelfstandig te kunnen laten stemmen, boeiende ontwikkeling.

  2. els

    maart 5, 2010 at 12:49pm

    @Jenni: Ja, ik las het ook. Mooi, dat er ontwikkelingen zijn om blinden en slechtzienden zelfstandig te laten functioneren. Er is al heel veel gebeurd op dat gebied.Maar zolang dat nog wordt toegestaan blijven wij het maar doen zoals we dat al bijna vijftig jaar doen,( verhip, wat láng al eigenlijk!): gezellig samen het hok in.We stemmen toch ook op hetzelfde, ook al vijftig jaar!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)