Legitiem…..

Zou íedereen nou altijd een legitimatie bij zich hebben? Als je niet van allochtoonse afkomst bent dus, hè, want die kunnen het zich sowieso niet veroorloven om zonder aantoonbaar bewijs van bestaan de deur uit te gaan. En denk erom: jij moet zelfs als volbloed kaaskop als je gaat stemmen ook kunnen aantonen dat je bent wie je zegt te zijn. Dus alleen die stempas die je thuis hebt gekregen is niet voldoende, je moet een legitimatie bij je hebben, hoorde ik.

Bij het stembureau waar wij al zo’n vijfentwintig jaar onze voorkeur uitspreken weten ze wel wie we zijn en ook dat mijn man hulp nodig heeft bij het uitbrengen van zijn stem. Wij mogen dan ook van de voorzitter van de stemlocatie altijd gezellig met z’n tweeën het hok in, omdat ze ons daar kennen.

Gisteren hoorden we een verhaal over de voorzitter van ’n stembureau in Epe, die kenbaar had gemaakt dat hij mensen, die hij al jaren kent, écht niet naar huis gaat sturen om een legitimatie te halen als ze die onverhoopt niet bij zich zouden hebben. Ben je gek, zeg!

Nou, dat heeft ie geweten. De Epese burgemeester was not amused. De voorzitter is na jaren ontheven van zijn functie. Al moet je wettelijk een legitimatie bij je hebben, overal en altijd, ik weet zeker dat er veel mensen rondlopen, die dat niet hebben. Van mevrouw de burgemeester van Epe vind ik de reactie, op z’n autochtoons gezegd, knap lullig eigenlijk en bij een vrouw kan dat niet eens, maar ja, burgemeesters kun je nou net weer niet kiezen……..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)