Bemoeienis……

De zogenaamd seksistische opmerking van Balkenende : “U kijkt zo lief!”, wat is daar nou mis mee? Zelf zag de journaliste er niks in om je druk over te maken. Ze kreeg geen antwoord op haar vraag en dát was de moeilijkheid. Dat anderen feministische stampij gaan maken is háár probleem in elk geval niet.

Het is net zoiets als wat mijn blinde man jaren geleden overkwam op het perron van station Amersfoort. Hij werd “aangereden” door een transportkarretje van de NS. Geen gewonden, geen schade, niks aan de hand eigenlijk. Het was druk. Hij vervolgde dan ook gewoon zijn weg en dacht er niet meer aan.

Maar “iemand” in de trein had het gebeurde gezien en ’n klacht ingediend tegen de bestuurder van het karretje. Er werd uitgezocht waar mijn man werkte en de medewerker werd gesommeerd om op het kantoor van mijn echtgenoot zijn excuses te gaan aanbieden. Dat ie dat niet metéén gedaan had was misschien niet zo handig, maar het tekent wel de futiliteit van de gebeurtenis.

Mijn man vond het dan ook klinkklare onzin dat een buitenstaander zich ermee had bemoeid. Alleen doordat hij door zijn blindenstok zichtbaar gehandicapt was. Hij zei: “Ik heb me plaatsvervangend zitten schamen dat een volwassen man, gedwongen nog wel, zich bij mij moest gaan verontschuldigen voor een simpel ongelukje, dat in de drukte iederéén had kunnen overkomen!”. Dán voel je je pas gehandicapt.

Of je je als vrouw gehandicapt voelt als iemand vindt dat je lief kijkt? Ik zou het niet weten, want tegen mij hebben ze nou nooit zoiets gezegd. “Wat kijk je chagrijnig, is d’r wat…?”. Ja, dát wel…….

1 reactie op “Bemoeienis……

  1. Wieneke

    mei 28, 2010 at 2:48pm

    Absoluut klinkklare onzin inderdaad. Jeetje, dit soort dingetjes worden steeds erger uitvergroot. Het lijkt wel of iedereen alleen maar zit te wachten op kleine versprekingen, foutjes, dommigheidjes van politici…. om er dan meteen wham op te springen. Hoe vaak hebben wij dat ‘effe dimmen’van Jan Marijnissen niet moeten zien en horen. En dat wat Willem Alexander fout in het Spaans zei in Mexico. Oeverloze herhalingen. Bah!
    Die ‘iemand in de trein’ moet zelf toch wel helemaal niks te doen hebben gehad om zich zo in die aanrijding zonder schade te verdiepen?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)