De beest uithangen…….

Vanmorgen ’n naar bericht in de krant. Een vrouw (en niet eens zo’n oude) in Ugchelen, een dorp dat bij Apeldoorn hoort en er eigenlijk aan vast zit, is bekeurd, omdat ze vijf honden zodanig verwaarloosd had, dat ze alle vijf ter plekke uit hun lijden moesten worden verlost. Er was er een op straat terecht gekomen en toen is men maar eens bij die vrouw gaan kijken.

Ik ben geen lid van de PvdD, geen dierenactivist, ja, wel lid van de Dierenbescherming , niet fanatiek, maar ik vind zoiets ónbegrijpelijk. En de “straf” die de vrouw opgelegd kreeg door de rechter ook. Ze moet 750 euro boete betalen en mag twee jaar lang geen honden houden. Als ze het tóch doet, krijgt ze klappen. O, nee, dat kan natuurlijk niet, want ze is een mens.

Waarom bestaat er geen wet, zoals die ook bestaat voor mensen die hun kinderen verwaarlozen? Die worden dan uit de ouderlijke macht gezet. Mensen, die hun dieren laten creperen, want dat was het geval bij die vijf Ugchelse honden, zouden uit de “bazenlijke” macht moeten worden gezet. Nóóit meer ’n dier. En niet, dat ze over twee jaar weer andere dieren kan gaan kwellen.

Zo humaan als de dader nu wordt behandeld, daar snap ik dus niks van. Dat had wel wat dierlijker gemogen……

2 reacties op “De beest uithangen…….

  1. Micheline

    juni 2, 2010 at 10:43pm

    Het bericht is me ontgaan. Ik zou ook niet weten waar in dit zoete dorp dit heeft plaatsgevonden. Vast niet in mijn buurtje. Maar ook hier is er een mevrouw met een vreselijk grote en agressieve hond, die ze absoluut niet onder appèl heeft (en er voor zorgde dat ik zaterdagmorgen vroeg heel snel achter de voordeur sprong toen hij zich losgerukt had en naar me toe kwam rennen). Ik vind het triest voor de hond, hem had ik een leuker leven gegund met een goede baas en ik vind het doodeng voor mijn kinderen, de rest van de kinderen in de buurt en mezelf.

  2. els

    juni 3, 2010 at 12:28am

    Er stond ook niet bij wáár precies in Ugchelen. Kan wel wat buitenaf geweest zijn, want anders hadden mensen toch wel eerder aan de bel getrokken, zou je zeggen. Die grote, agressieve hond in jullie omgeving lijkt me wel griezelig, hoor. Is daar niks aan te doen buurtgewijs?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)