’n Gebed zonder end…..

Een superchristelijke dominee uit Elburg schijnt zijn volgelingen te hebben opgeroepen om te bidden voor een snelle uitschakeling van het Nederlands Elftal op het WK. Hij vindt het hele voetbalgebeuren onchristelijk. Dat kan natuurlijk wel uitkomen, want er lopen nogal wat mensen rond, die van álles, behalve van zijn richting zijn.

En ik kan me heus wel iets voorstellen, hoor, bij die jurkjes, de vuvu’s, de Franse ongeregeldheden, die Afrikaanse tovermannen en voodoovrouwen, toch min of meer van de concurrentie, de blatende analytici na elke wedstrijd, de allesoverheersende commercie (tegenover de armoe van de townships), maar dominee! Daar kun je het nationale elftal toch de schuld niet van geven?

Dat is allemaal infotainment! Dat woord heb ik van journalist Jan van stroomopwaarts, die me heeft uitgelegd wat dat is en hoe dat werkt. En dat je in ieder geval niet met een voetbalbril op moet kijken naar het gedoe er omheen.

Hoe vonden jullie trouwens het Nederlands volkslied klinken gisteravond? Je hoorde de mensen tenminste weer es zingen! Tot verdriet van de dominee zingen ze nooit het zesde couplet. Dat van “Mijn schild en de betrouwen zijt Gij…”enzovoort. Daar is Van Marwijk voor in de plaats gekomen. Maar de Elburgse dominee mag van ons een eind weg bidden met z’n club. Hij krijgt van ons alle ruimte, want wij zijn wel tolerant, als voetbalminnend volk. Wij dus, met z’n zeven-komma-twee-miljoenen. Het kijkcijfer van de NOS gisteravond. Dat geeft wel wat tegenwicht……God zij met ons.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)