Argwaan loont……

Onze buurvrouw, die net als wij al op leeftijd is, had eergisteren een jochie aan de deur, dat namens de Nuon kwam vertellen, dat er de volgende dag werkzaamheden zouden worden verricht, waarbij de straat zou worden opgebroken voor het leggen van nieuwe leidingen. De buurvrouw merkte op, dat ze de huis-aan-huisbladen altijd volgt, maar dat ze er niets over had gelezen. Terwijl de gemeente Apeldoorn er altijd alles aan doet om je op de hoogte te houden van alles waar je maar enigszins last van zou kunnen hebben in de openbare ruimten van de stad. Zijn ze best netjes in, de informatie is goed geregeld.

De jongen ging daar verder niet op in en vroeg of de buurman thuis was. Hoewel dat niet het geval was, hij was even ’n rondje fietsen, zei z’n vrouw dat ie boven zat. “Dan zou ik hem graag even willen spreken”, zei het knaapje. “Dat zal niet gaan, want hij is ergens mee bezig waarbij ik hem niet kan storen”, antwoordde onze buurvrouw. “Dan ga ik maar. Dag mevrouw.” En weg was ie.

Hij had willen weten of ze alleen was en haar in ieder geval weg willen hebben bij de voordeur. Maar wij hebben dus een slimme buuv, die je niet zomaar in de luren legt. Ja, je leest ’t wel eens anders in de krant. Dat mensen, die om een slokje water komen vragen, gewoon binnen gelaten worden en vervolgens hun slag slaan. Dat snap ik dan niet, hoor. Zo dom!

De buurvrouw heeft de Nuon niet gebeld of het waar was, van die leidingen, want het praatje van deze knul was wel ’n beetje knullig en doorzichtig en zoals gezegd: niet alle bejaarden zijn op hun achterhoofd gevallen. Nee, bij ons is ie niet geweest, want zelfs onze voordeur ziet er slim uit met z’n sticker van de beveiligingsfirma. Dat de straat er nog net zo bij ligt als gisteren hoeft niemand te verbazen……..

7 reacties op “Argwaan loont……

 1. jan

  augustus 20, 2010 at 6:24pm

  Vorig jaar is onze 83-jarige overbuurvrouw zo beroofd van een paar honderd euro. Ik vind dat zo laf . . . .

 2. els

  augustus 20, 2010 at 10:17pm

  Dat is nog mild uitgedrukt.Wij gebruiken heel andere termen als ons zoiets ter ore komt!

 3. sandra

  augustus 21, 2010 at 10:51am

  Mijn schoonoma (99, nog zelfstandig wonend) heeft er laatst 1 van de trap gemept met haar wandelstok. 2 mannen aan de deur, de ene duwde haar opzij en liep door naar de woonkamer, de andere probeerde naar boven te komen. Daar stak ze letterlijk een stokje voor.
  Maar toch snel portemoneetje weg, en vooral de schrik. Ja, 112 bellen vond ze niet nodig, ze waren toch al weg…
  Had heel anders af kunnen lopen…

 4. Jenni

  augustus 21, 2010 at 11:42am

  Laffe streken zijn dat 🙁 Ik vind dat je bij zulke gevallen wel altijd even melding moet maken bij de politie, misschien voorkom je op die manier dat anderen slachtoffer worden van dergelijke trucs.

 5. els

  augustus 21, 2010 at 12:50pm

  @janni: Dat heeft ze waarschijnlijk ook wel gedaan.

 6. els

  augustus 21, 2010 at 12:51pm

  Sorry, dat ik je een nieuwe naam heb gegeven!

 7. Janni

  augustus 21, 2010 at 2:30pm

  Geeft niks, als je rammelt met een emmer luister ik ook 😉

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)