Broodje gezond…..

Omdat we met z’n tweeën ’n weekje weggaan en we onze thuisblijvende zoon niet willen opschepen met oud brood, zaten we vanmiddag de laatste vier niet al te jeugdige boterhammen weg te kauwen. Mijn man vindt oud brood lekkerder dan vers. Ik niet, maar ik ben van voor de oorlog dus wat óp moet, dat eet ik.

Ik moest er vanmiddag ineens aan denken , dat er bij ons in de buurt vroeger een broodbezorger was, die op z’n bakkerskar had staan: “Oud’s brood maakt sterk en groot”. Zijn karretje stond altijd voor het café waar hij z’n koffie dronk, zullen we maar zeggen. Wij kwamen er langs als we naar school liepen. En als we naar huis liepen stond het er weer, of nog, dus brood maakte niet alleen sterk en groot, maar ook dorstig.

Mijn hele schooltijd heb ik gedacht dat oud brood gezond was. Omdat het op die kar stond. Dat de baas van die bezorger misschien wel eens Oud zou kunnen heten is toen nooit bij me opgekomen. Stom ja, want mijn moeder heeft er ongetwijfeld gebruik van gemaakt om het oud geworden brood aan ons te slijten. Logisch, hoor, want de kinderen groot en sterk laten worden was in de oorlog best een hele toer voor Amsterdamse moeders……..

6 reacties op “Broodje gezond…..

 1. Peter Weehuizen

  augustus 27, 2010 at 12:38pm

  Overweeg een broodrooster of een tosti-ijzer

 2. els

  augustus 27, 2010 at 1:44pm

  Ik heb beide, maar gebruik ze zelden. Niettemin dank voor het meedenken!

 3. karin

  augustus 31, 2010 at 10:56am

  goh, gaan jullie een weekje weg? Er wordt mij ook nooit eens iets verteld!! :-)Moet ik nog stiekum komen controleren of mijn broertje wel netjes warm eet?

 4. test kreditkartennummer

  oktober 22, 2016 at 6:40pm

  Andres Carne de Res es la visita obligatoria cuando viajo a Colombia. Es genial. Pero eso si, prepara el bolsillo, por que vas a pagar hasta por respirar.

 5. http://www./

  december 30, 2016 at 4:45pm

  Simon in LondonSouth African Boers…were overwhelmed as much by black immigration into SA as by higher black fertility.Wait a minute, wait a minute, your saying blacks immigrated into apartheid South Africa?I bet that oppressive tyrannical police state instituted draconian measures to regulate this immigration.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)